Radoi: Deocamdata ma simt implinit doar ca om

Apropo.ro / 16.01.2008, 10:38
Radoi: Deocamdata ma simt implinit doar ca om
Mirel Radoi spune ca deocamdata se simte implinit doar ca om, deoarece ca fotbalist mai are multe de realizat

Capitanul FC Steaua, Mirel Radoi, a declarat, marti, la Oliva Nova, unde echipa sa efectueaza un stagiu de pregatire, ca deocamdata se simte implinit doar ca om, deoarece ca fotbalist mai are multe de realizat, informeaza site-ul oficial al gruparii "ros-albastre".

"Ma simt implinit ca om, deocamdata. Ca fotbalist, mai am multi ani de jucat si nu mi-am indeplinit toate obiectivele. Sper sa realizez, impreuna cu aceasta echipa si cu acesti colegi, ceea ce mi-am propus. Adica un turneu final cu echipa nationala si accederea mai departe dintr-o grupa de Liga Campionilor. Este posibil orice daca investesti si o faci cu cap. Nu spun ca putem ajunge in semifinale, dar de grupe putem trece", a comentat Radoi.

Jucatorul FC Steaua a afirmat ca nu este frustrant pentru stelisti faptul ca o echipa de provincie, CFR Cluj, este lider, ci pentru altii, care n-au fost in Liga Campionilor pana acum. "Nu ne intereseaza transferurile adversarilor. Noi suntem pe locul patru deocamdata si abia asteptam sa inceapa campionatul, pentru a putea ocupa o pozitie fruntasa. E treaba fiecarui club cum isi organizeaza petrecerile de campioni, de locul doi, de locul trei, dar eu cred ca nu s-a terminat lupta pentru titlu. Pentru noi nu este frustrant ca o echipa din provincie este lider, fiindca am jucat in fiecare an in primavara europeana sau in Liga Campionilor. Probabil este pentru ceilalti, care nu au apucat sa joace in Liga. Motivele ascensiunii lor? Au investit mai multi bani, nu li s-a acordat atentia pe care o s-o aiba de acum incolo si a contat aceasta dorinta ca o echipa din provincie sa participe in cupele europene. Noi mai avem cateva cuvinte de spus in acest retur si nu va fi asa de simplu pentru ei", a spus Radoi.

Mirel Radoi a comentat avantajele si dezavantajele faptului ca Steaua se va axa acum doar pe campionat. "Poate si faptul ca jucam o data la saptamana este un avantaj, insa patru ani la rand am fost invatati sa jucam trei meciuri pe saptamana si nu cred ca era o problema. Le lipsesc meciurile din cupele europene tuturor jucatorilor din Liga 1, pentru ca plecam la echipe de afara si, cand dam de acel ritm, nu putem tine pasul cu ei. Si noi avem nevoie de acest ritm, fiindca este importanta constanta si sa avem cat mai multe meciuri, indiferent de competitie", a spus el.

Radoi a vorbit si despre mult anuntata plecare a atacantului Nicolae Dica. "Depinde de fiecare fotbalist ce a vorbit, cu cine, fiindca daca esti plimbat la alte echipe doar pe harta nu te ajuta cu nimic. Cred ca Steaua nu asteapta plecarea lui Dica pentru a se intari. Probabil ca sunt jucatori aflati in vizorul nostru, insa depinde de conducere. Pentru Steaua ar fi bine ca Dica sa ramana. Pentru el, ar fi bine sa plece. Cum va ajuta echipa revenirea mea, a lui Plesan si Ghionea? Depinde de forma noastra. Trebuie sa ne revenim toti. Dupa aceea vom vedea cine va juca titular", a adaugat capitanul stelist.

Radoi l-a caracterizat si pe nigerianul Dino Eze, ultima achizitie a FC Steaua. "Stiu ca a jucat la Gloria Buzau, l-am vazut in cateva meciuri. Va fi greu si pentru el, fiindca una este sa joci la o echipa care se lupta sa scape de la retrogradare si alta e sa te lupti pentru titlu si Liga Campionilor cu Steaua", a spus el.

Mirel Radoi a declarat ca strainii sunt reticenti cand aud de o venire in Romania deoarece nu au auzit foarte multe despre aceasta tara sau, daca au auzit, stiu doar lucrurile rele: "Pot spune insa ca jucatorii veniti, gen Zapata sau Bozovici, au ramas cu o impresie placuta despre fotbalul si oamenii de aici".

Jucatorul stelist este optimist inaintea CE 2008. "Romania are o grupa foarte grea la Euro, dar daca trecem de ea, vom fi surpriza turneului. Plecam cu sansa a patra, dar putem face o impresie placuta", a subliniat Radoi.

Intrebat cum ar fi reactionat in locul lui Adrian Mutu, numit "tigan" de fanii italieni, Mirel Radoi a raspuns: "E greu de spus, pentru ca nu poti reactiona in niciun fel. Stii ce ti se poate intampla mai tarziu daca reactionezi intr-un mod dur. Sunt altii care trebuie sa se ocupe de aceste probleme si sa ia masuri".

Mirel Radoi a reluat pregatirile alaturi de colegii sai odata cu reunirea lotului pentru noul sezon, dupa ce a absentat patru luni de pe gazon din cauza unei accidentari grave. El a evoluat ultima oara in luna august, intr-un meci amical Romania – Turcia, in timpul caruia s-a accidentat la genunchiul stang. Ulterior, el a fost operat in Italia, unde i s-a reconstruit cartilajul la nivelul condilului femural extern si s-a stabilizat rotula genunchiului stang.