Radoi va fi transferat pentru 11 milioane de euro, spune Becali

Apropo.ro / 16.06.2006, 09:47
Radoi va fi transferat pentru 11 milioane de euro, spune Becali
Președintele Consiliului de Administrație al FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, vineri, ca Mirel Radoi va fi transferat la o echipa din prima liga engleza, în schimbul sumei de 11 milioane de euro. "Este vorba de o echipa din Anglia, din prima liga. Transferul este facut în

Președintele Consiliului de Administrație al FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, vineri, ca Mirel Radoi va fi transferat la o echipa din prima liga engleza, în schimbul sumei de 11 milioane de euro.

„Este vorba de o echipa din Anglia, din prima liga. Transferul este facut în proporție de 80-90 la suta, urmând sa luam 11 milioane de euro. Suta la suta voi ști miercuri, când se aproba de catre Consiliul lor de Administrație. Sunt om de afaceri, am cerut 12 milioane de euro pe el, am negociat și în cele din urma am ajuns la 11 milioane de euro”, a declarat Becali.

Finanțatorul Stelei a adaugat ca Radoi va avea un salariu de 1,3 milioane de euro. „Eu am negociat tot, și contractul, și salariul. Treaba este cam facuta. Am vorbit și cu Mirel și mi-a spus: «Cum spui tu nașule, așa fac». Îl dau cu inima îndoita, dar o fac pentru el, nu pentru bani. Daca îmi dadeau 10 milioane pe el, îl dadeam și pe zece, dar am negociat 11 milioane de euro”, a spus Becali, care a adaugat ca va transfera jucatori și pentru sume mai mari, de 20 de milioane de euro.

Întrebat ce parere are despre faptul ca directorul executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea, a spus ca Radoi nu va putea fi transferat pentru o suma mai mare de 5 milioane de euro, Becali a raspuns: „Am avut oferte de cinci milioane pentru Radoi de atâtea ori, ce știe Borcea? Pe Cristi Borcea vreau sa-l angajez sa ne dea niște lecții de Liga Campionilor, pentru ca el știe foarte bine cum este sa te pregatești pentru asta”.

Becali a menționat, de asemenea, ca nici nu se pune problema unui transfer al atacantului Banel Nicolița.

Joi, Becali a lasat sa se înțeleaga ca gruparea care îl dorește pe Radoi este Manchester United, însa astazi finanțatorul stelist nu a dorit sa spuna care este numele echipei, precizând doar ca este din prima liga.

În cazul în care Radoi va fi vândut pe aceasta suma, va fi cel mai scump transfer din campionatul intern în strainatate. Pâna acum, recordul era dețint de Gica Hagi, care, în 1990, a fost transferat de la Steaua la Real Madrid, pentru 4,5 milioane de dolari.

(Eugen Gheorghe, Paula Prutianu; [email protected])

Mediafax