Radu: Depinde de mine daca voi ramane la Stuttgart

Apropo.ro / 07.01.2008, 09:43
Radu: Depinde de mine daca voi ramane la Stuttgart
Sergiu Radu spune ca doar de el depinde daca la finalul sezonului va fi achizitionat definitiv de campioana en-titre a Germaniei

Atacantul Sergiu Radu spune ca doar de el depinde daca la finalul sezonului va fi achizitionat definitiv de campioana en-titre a Germaniei si daca va reusi sa intre in lotul Romaniei pentru Campionatul European din 2008.

Sergiu Radu, coechipier la VfB Stuttgart cu Ciprian Marica, este de parere ca un retur bun l-ar propulsa in lotul reprezentativei Romaniei pentru Campionatul European din 2008, dar l-ar ajuta si sa ramana la campioana Germaniei, unde este imprumutat pana la finalul sezonului de VfL Wolfsburg, cu optiune de cumparare.

"Daca totul iese bine si facem un retur bun, voi avea mari sanse sa raman la Stuttgart. Eu sper ca asa se va intampla. Dar pana la urma totul depinde de mine. La fel ca si sansele de a juca la Euro-2008. Sper ca voi putea sa prind acest tren. Am 30 de ani si poate este ultima sansa pentru mine sa joc cu Romania la un Campionat European. Ar fi frumos sa fiu acolo impreuna cu Cipi (n.r. – Ciprian Marica). Desi este inca foarte tanar, este un jucator foarte important pentru nationala noastra", a spus Radu pentru site-ul oficial al gruparii VfB Stuttgart.

Sergiu Radu si-a amintit ca in ultima etapa a sezonului 2006/2007, la 19 mai 2007, a marcat un gol care a pus in pericol sansele la titlu ale actualei sale formatii. "Pe atunci nici nu ma gandeam la VfB Stuttgart. Abia semnasem pentru VfL Wolfsburg si eram fericit ca ne-am atins obiectivul, acela de a ramane in prima liga cu Energie Cottbus. M-am bucurat pentru gol, dar eram convins ca VfB va castiga titlul. Era o atmosfera grozava pe stadion si am asistat la o petrecere foarte mare in acea seara", a spus Sergiu Radu.

Atacantul roman a facut si o analiza a primei parti a sezonului, una mai putin reusita pentru campioana en-titre a Germaniei, atat pe plan intern, cat si pe plan international, unde a fost eliminata din cupele europene. "Era clar ca nu va fi usor dupa castigarea campionatului. La Stuttgart este o echipa tanara, care nu are prea multi jucatori experimentati, care pot fi foarte importanti in asemenea circumstante. Au fost si multi jucatori accidentati, ceea ce a facut si mai dificila mentinerea la un nivel inalt. Asteptarile nu au fost nici pe departe confirmate in ultimele sase luni, mai ales in Liga Campionilor. Barcelona si Lyon au fost adversari foarte grei, mai ales in aceasta perioada dificila. Totusi, echipa are mult potential si il vom arata dupa pauza de iarna", a punctat Radu.

Internationalul roman a mentionat ca nu si-a stabilit un obiectiv personal dupa transferul la VfB Stuttgart, formatie la care este coechipier cu Ciprian Marica. "Nu este o idee buna sa faci asta. Imi amintesc ca anul trecut, in vacanta de iarna, eram la Cottbus si ma gandeam ca ar fi bine daca as inscrie cinci goluri. Pana la urma au fost 10 si cand am plecat la Wolfsburg speram ca lucrurile vor continua bine, insa nu a fost asa. Cand lucrurile merg bine in interiorul echipei si exista incredere, inscrii goluri", a punctat Radu.

Radu a adaugat ca nu se teme de concurenta din atacul formatiei VfB Stuttgart si ca nu are un partener preferat in atac. "Sunt flexibil. Important este ca jucam cu doi atacanti. Imi este indiferent daca joc cu Cipi sau cu Mario Gomez, cu Ewerthon sau, sa speram cat mai curand, cu Cacau", a punctat Sergiu Radu, care se afla cu VfB Stuttgart la Dubai, unde formatia germana participa la un turneu amical alaturi de Inter Milano, Ajax Amsterdam si Internacional Porto Alegre.

La Dubai, Sergiu Radu este coleg de camera cu Ciprian Marica. "Il cunosc pe Cipi de la echipa nationala. Pana acum nu am mai jucat la aceeasi echipa. Cand eram la Rapid Bucuresti, am fost, insa, coleg cu Vio Ganea, care apoi s-a transferat la Stuttgart", a mai spus Sergiu Radu.