Raed Arafat a demisionat, in urma scandalului privind Legea Sanatatii

De: Marian Andrei, MediafaxFoto / 10.01.2012, 11:35
Raed Arafat a demisionat, in urma scandalului privind Legea Sanatatii
Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, si-a depus azi demisia, in urma schimbului dur de replici avut aseara cu presedintele Traian Basescu, in direct la Realitatea TV, pe tema Legii Sanatatii.

Decizia de a demisiona vine in urma disputelor lui Raed Arafat cu presedintele Traian Basescu si cu oficiali din Ministerul Sanatatii pe tema Legii reformei in sanatate.

Presedintele Traian Basescu a intervenit aseara in direct la Realitatea TV pentru a raspunde criticilor aduse de subsecretarul de stat Raed Arafat pe tema proiectului Legii Sanatatii.

Presedintele a sugerat posibilitatea demisiei lui Arafat. „Daca nu gaseste intelegere, poate si are alt punct de vedere decat propriul lui ministru, ori trebuie sa plece ministrul, ori secretarul de stat. Cine credeti ca pleaca? Ghici ghicitoarea mea”, a declarat seful statului.

La randul sau, si Raed Arafat a luat in calcul varianta demisiei: „Eu cred ca trebuie sa ma gandesc foarte serios sa vorbesc din afara. Eu din interior sunt limitat sa discut cu domnul ministru. Pana maine (azi, n.r.) ma voi gandi. Lumea nu ma crede. Nu stiu de ce lumea crede ca ma apar pe mine. Maine voi gasi un alt loc, mai bine platit. Personalizam totul in jurul unui om si nu ne uitam la ce se intampla in sistemul de urgenta, tocmai ca sa-l multumim pe Vladescu. Asta e ultima batalie pentru dezvoltarea unui sistem de urgenta. Ma retrag si vorbesc din afara ca orice cetatean roman, fara sa am obligatii in Guvern. Asa este normal si onest din partea mea”, a declarat Arafat aseara, la Realitatea TV.

Doctorul Raed Arafat a fost numit subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii in 23 august 2007, unde s-a ocupat de medicina de urgenta. Raed Arafat este si coordonator al Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD).