Râgâi, sughiț, deci exist…

Apropo.ro / 30.11.2004, 13:57
Râgâi, sughiț, deci exist...
Sa nu-mi spuneți ce parere aveți despre spoturile la detergenți. Sunt convins ca sunteți fani înraiți. De altfel nici n-aveți de ales. Detergentul este un produs fara de care viața prinde o culoare nu tocmai placuta. Mai ales daca e, de

Sa nu-mi spuneți ce parere aveți despre spoturile la detergenți. Sunt convins ca sunteți fani înraiți. De altfel nici n-aveți de ales. Detergentul este un produs fara de care viața prinde o culoare nu tocmai placuta. Mai ales daca e, de felul ei, nu curata, ci impecabil de curata. Așa ca, din moment ce oricum trebuie sa faceți o alegere, luați în serios rolul de informator al publicitații și deveniți inevitabil public ținta.

Acuzata ani la rând de lipsa de imaginație și curaj, industria detergenților s-a hotarât cred sa ne întoarca nu numai creierul pe dos, ci și stomacul. De-atâtea situații de viața reale, cu copii alergând de nebuni numai prin balți de noroaie, cu pensiuni turistice în prag de faliment din pricina detergentului nepotrivit, cu detergenți care spala singuri vasele, cu ciorapi care ies nu numai curați ci și gata împachetați din mașina de spalat, ma întreb cine are probleme mai mari. Publicul, sau industria?

Mi-aduc aminte de o reclama la MTV, în care un batrânel foarte simpatic tragea vânturi cântate de Britney Spears. Cu alte cuvinte, în loc de zgomotul specific, se auzea vocea blonda cântând Hit Me Baby One More Time. Omul devine celebru, e pe prima pagina în toate ziarele, numai ca în momentul demonstrației live, într-un talk-show, se întâmpla ceva, miracolul dispare și omul o comite.

Azi noapte am visat o baba râgâind. M-am speriat puțin. Nu sunt superstițios, dar m-am gandit ca poate e un semn rau. Așa ca m-am trezit și-am realizat de unde mi se trage. De la publicitate.

Daca n-ați observat pâna acum, deși ma îndoiesc, publicitatea mai și râgâie. De vreo doua saptamâni, o promoție la DERO ma încearca la ficat. Râgâie o mamaița din televizorul meu, spre disperarea a doi tineri, probabil proaspat casatoriți.

Cum care-i reclama? O stiți. Aia care te face sa respiri greu dupa ce-o vezi. Acum, mai nou, nu știu din ce motiv, râgâitul a fost înlocuit cu un sughiț. Subțire și ieftin, baieți. De abia ma obișnuisem. M-așteptam sa și vomite într-o zi. Sau macar sa înceapa sa traga vânturi precum batrânelul de la MTV, numai ca în loc de Hit Me Baby One More Time, sa se auda Gasește-mi loc în inima ta, din turneul DEROck’n’Roll.

Andi Moisescu

Tags: