Raiffeisen Bank va deveni în doua luni o certitudine

Apropo.ro / 29.04.2002, 17:36
Raiffeisen Bank va deveni în doua luni o certitudine
Fuziunea dintre Raiffeisen-Banca Agricola și Raiffeisenbank (Romania), sucursala din Romania a bancii austriece, s-ar putea încheia din punct de vedere juridic la sfarșitul lunii iunie-începutul lunii iulie, dupa ce acționarii vor aproba - în a doua parte a lunii mai -

Fuziunea dintre Raiffeisen-Banca Agricola și Raiffeisenbank (Romania), sucursala din Romania a bancii austriece, s-ar putea încheia din punct de vedere juridic la sfarșitul lunii iunie-începutul lunii iulie, dupa ce acționarii vor aproba – în a doua parte a lunii mai – documentele oficiale privind fuziunea.

Noua entitate se va numi Raiffeisen Bank, iar emblema va fi preluata de la banca absorbita – Raiffeisenbank (Romania), care este și cea a actionarului majoritar al Bancii Agricole-Raiffeisen, grupul bancar austriac RZB.

Potrivit unor surse din banca, conducerea noii entitați va fi practic formata din actuala conducere a Raiffeisen Banca Agricola: Steven van Groningen – președinte și CEO, Rasvan Radu – vicepreședinte divizia de retail, Marinel Burduja – vicepreședinte divizia de corporații, James Stewart, vicepreședinte divizia trezorerie și piața de capital.

Potrivit anunțului de convocare a AGA Extraordinara,programata pentru 18 mai, detaliile privind proiectul de fuziune, structura acționariatului, ca și alte date cum ar fi capitalul social, vor fi disponibile începand cu 9 mai 2002, dupa ce vor fi aprobate într-un Consiliul de Administrație anterior.

Potrivit ultimelor date oficiale disponibile, la 31 decembrie 2001, activele celor doua banci, care vor funcționa din iulie într-una singura, erau Raiffeisen-Banca Agricola – 443,2 milioane euro și Raiffeisenbank Romania – 108,1 milioane euro.

Potrivit surselor citate, Raiffeisen Bank urmeaza sa fie o banca universala, cu servicii atat pentru clienții individuali cat și pentru companii din toate domeniile, principalul obiectiv fiind ajungerea între primele 3 banci din Romania în urmatorii doi ani.

Acțiunile Raiffeisn-Banca Agricola sunt tranzacționate pe piațșa necotatelor, dar în acest moment sunt oprite de la tranzacționare pana în momentul definitivarii fuziunii.

Volumul de investiții care vor fi facute anul acesta se ridica la 750 miliarde lei, din care aproape un milion de euro este numai bugetul pentru trainingul personalului.

Banca Agricola a fost cumparata anului trecut de un consorțiu format din banca austriaca Raiffeisen și Fondul Romano American de Investiții (FRAI) pentru 15 milioane de dolari și o majorare de capital de 37 milioane de dolari, majorare facuta deja.

Ionela NuțaZIARUL FINANACIAR

Tags: