Raluca Moianu – Audienţă la Moş Crăciun

De: Cătălina Matei / 10.12.2007, 00:00
Raluca Moianu - Audienţă la Moş Crăciun
Din 3 decembrie, Moşul îşi dă întîlnire cu micuţii talentaţi în fiecare seară la Romantica. Alături de Marius Ciprian Pop, Raluca Moianu organizează ”audiţiile” copiilor în emisiunea ”Vreau să vină Moş Crăciun!”, în timp ce fiica ei de aproape 3 ani a stabilit ce vrea să primească de la Moşu’: o păpuşă şi... o surioară!
Pînă în Ajunul Crăciunului, pre­zen­tatoarea emisiunii ”Iartă-mă” se mai ocupă de un alt format – ”Vreau să vină Moş Crăciun!”, tot la Romantica. ”Aducem în emisiune doar copii foarte talentaţi, care cîntă, dansează şi spun poezii… ca la o serbare de Crăciun, ţinută în fiecare seară, timp de o jumătate de oră. Emisiunea va rula pînă în Ajunul Crăciunului, cînd Moşul va ajunge la toţi copiii cuminţi. Pînă atunci, va poposi la noi, la Romantica. Iar Marius Ciprian Pop le va citi copiilor cîte o poveste în fiecare seară. În goana asta după cadouri, trebuie, totuşi, să nu uităm de semnificaţia spirituală a Crăciunului”, explică Raluca. Chiar şi Mara, fetiţa ei de 2 ani şi 10 luni, a intrat în ”agitaţia” specifică Crăciunului. ”Fetiţa mea este preocupată de serbarea de Crăciun, cea de la grădiniţa ei. Chiar m-a anunţat că ea nu mai poate lipsi de la grădi pentru că-şi pregăteşte rolul de la serbare. Încă nu ştiu exact ce rol va juca, dar, cu siguranţă, va cînta. Cînd am în­ce­put să discutăm despre ce o să-i aducă Moşu’, Mara a zis că vrea două păpuşi. I-am explicat că o să primească doar o păpuşă, pentru ca o altă fetiţă să aibă şi ea parte de o păpuşă. Moşul aduce în fiecare casă cîte o păpuşă, acolo unde există cîte o fetiţă. A stat ea şi s-a gîndit şi mi-a zis: . Pînă la urmă, a înţeles că, indiferent prin cîte case ajunge, tot o singură păpuşă va primi”. Între timp, Mara a fost vizitată de Moş Nicolae: ”A primit o pereche de pantofi. O dorinţă de la mămica ei… Cum, de altfel, a preluat şi o serie de obiceiuri de la mine. De exemplu, într-o zi, soţul meu a certat-o că a dat nişte firimituri pe jos. La care Mara se întoarce şi îi spune: . Asta e replica mea de fiecare dată cînd se sparge ceva sau se strică ceva. Anul trecut, Mara şi-a lustruit ghetuţele, le-a pus la uşă şi a primit cadouri. La cîteva ore, m-a întrebat: ”.
Prima zăpadă
Fiică de diplomat, Raluca a copilărit în Columbia, la Bogota. Aşa că primele sărbători de Crăciun le-a petrecut la tropice, cu multe grade în plus şi Santa Claus. ”Bucuria cadourilor e aceeaşi, oriunde în lume, indiferent de climă. Prima dată cînd am văzut zăpada a fost la 11 ani, cînd m-am întors în ţară. Apoi, m-am apucat de patinaj, ca să recuperez toţi anii fără zăpadă şi gheaţă”. Între vedeta de la Romantica şi Moş Crăciun există o relaţie… specială: ”Cînd fratele meu mai mare avea 4 ani, mama mea a rămas gravidă cu mine. Şi bunica noastră i-a spus fratelui meu că i-a comandat lui Moş Crăciun o surioară. Nu s-a gîndit că eu o să mă nasc în iulie. Astfel, cînd am apărut eu în iulie, bunica a considerat că nu trebuie să inventeze o altă poveste şi că trebuie să meargă pe aceeaşi idee cu Moşul care m-a adus. Iar replica fratelui meu a fost: ”Auzi, mamaie, ce ne facem dacă ne mai aduce încă una de Crăciun?”. Atunci, nu i-a mai adus Moşu’ încă o soră, însă a primit încă o Raluca… 30 de ani mai tîrziu. Este vorba de nepoţica mea, pe care fratele meu a botezat-o Raluca”.

Ce-şi mai doreşte Mara?
”Acum cîteva zile, soţul meu a întrebat-o pe Mara, fără să mă consulte şi pe mine înainte, dacă mai vrea un frăţior sau o surioară. Şi asta pentru că prietenii noştri Vlad Enăchescu şi Daniela Hură aşteaptă al doilea copil, un băieţel. Iar răspunsul Marei a fost… o surioară! Atunci, Mario i-a spus că trebuie să negocieze cu barza. Iar Mara a venit la mine şi m-a rugat să vorbesc cu Moş Crăciun ca să-i aducă o surioară. Ce vreau eu de la Moş Crăciun? Ce îşi doreşte orice părinte: ca puiul lui să fie sănătos. Şi, pentru că am fost şi cuminte, aş vrea şi un laptop!”, ne dezvăluie Raluca.