Raluca Moianu şi Marius Ciprian Pop – Despre altfel de bogăţii

Apropo.ro / 05.05.2008, 00:00
Raluca Moianu şi Marius Ciprian Pop - Despre altfel de bogăţii
Ambii au început alături de Romantica un nou capitol din viaţă. Şi ambii mizează, din postura de moderatori de televiziune, pe capacitatea de a asculta alţi oameni. “Ascultînd, fiecare dintre noi devine mai bogat”, spune Marius Ciprian Pop. La rîndul ei, Raluca Moianu crede că această calitate i-a fost oferită de formatul căruia i-a fost fidelă pînă acum, “Iartă-mă”. Din toamnă, pe amîndoiîi vom vedea în noi proiecte.

Raluca Moianu – Cu siguranţă, fără “Iartă-mă”
“Iartă-mă” ia o pauză, iar din toamnă Raluca Moianu va fi gazda unui nou show la Romantica. Pînă atunci însă, lansează un nou proiect pentru copii, potrivit însă şi pentru părinţii lor.
 
– De data aceasta, sînt adevărate zvonurile potrivit cărora emisiunea “Iartă-mă” se termină.
Potrivit presei, “Iartă-mă” se termină de cîţiva ani. E însă un lucru bun dacă o emisiune stîrneşte astfel de ştiri. De data aceasta, dacă nu se termină, sigur ia o pauză. Din toamnă, Romantica mi-a propus un alt format. Mi-au arătat proiectul unei emisiuni-concurs, însă nu am luat o decizie finală. Pot să spun doar că voi alege un format care să mi se potrivească. Eu nu îmi doresc televiziune cu orice preţ. Viaţa mea nu depinde de TV.
– Dar în toamnă priveşti doar spre Romantica sau şi spre alte posturi?
Eu, în general, sînt statornică. Sigur, în lumea televiziunii există şi oferte pe care nu le poţi refuza, schimbări şi reveniri spectaculoase. Dar, dacă propunerea celor de la Romantica e frumoasă şi dacă mă tratează în continuare cu respect, nu am de ce să nu merg mai departe. Mai ales că mie îmi place să construiesc.
– Fiica ta ştie de emisiunea “Iartă-mă”?
Fiica mea spune că mama ei “lucrează la radio şi la o emisiune”, deşi cunoaşte şi numele radioului la care sînt director de programe, Magic FM, dar şi numele emisiunii TV. Am luat-o cu mine peste tot.
– Cum vă “împăcaţi” acum?
Zilele trecute, a vărsat tot şamponul în cadă şi mi-a mai lăsat doar puţin cît să o spăl. I-am spus că nu mai am bani să îi cumpăr ce-şi doreşte, pentru că o să-i dau pe toţi pe şampon. Mi-a răspuns că îi cere bunicului bani şi că o să se descurce singură. E însă un copil cuminte, dacă mă uit în jurul meu. Ei bine, acum cîteva zile încerca să-şi bage degetele în priză, deşi i-am explicat de un milion de ori că e periculos. În rest, vrea să se îmbrace cu hainele mele, să îmi poarte pantofii. Şi mai spune că se duce la serviciu, la o emisiune. Îi place să fie filmată şi fotografiată şi avem deja cîteva coperţi împreună. Eu şi soţul meu sîntem în zodia Leu, ea e Capricorn şi nu prea avem mari şanse să ne impunem…
– După CD-ul “Poveştile Marei”, mai faci şi alte surprize copiilor?
Am un nou proiect pentru copii. Mie mi-a deschis apetitul pentru lucrurile destinate micuţilor “Cutiuţa muzicală 6”. Apoi, am lansat albumul audio “Poveştile Marei”. În iunie, se va lansa la BookFest o carte de poveşti, “Zîna norilor”, potrivită şi pentru adulţi, la care am scris cuvîntul înainte. M-a inspirat acest volum şi vreau să dezvolt un proiect mai mare destinat copiilor. Dar veţi auzi la momentul potrivit detalii despre acest nou audiobook.
 
 
Marius Ciprian Pop – A apărut la TV după ce a primit binecuvîntarea
 
Marius Ciprian Pop se află deja la a doua emisiune la postul Romantica. În afară de TV, slujeşte în două locuri, printre care şi la Academia de poliţie, cîntă la diverse festivaluri de folclor şi este tăticul grijuliu al unei fetiţe de 5 ani, care îl însoţeşte peste tot.
 
– “Duminica prietenilor” continuă şi în toamnă?
Mă simt foarte bine în faţa camerelor, iar “Duminica prietenilor” are un format extraordinar. Dar mă bucură fiecare invitaţie la televizor. Sigur, mesajul meu principal este cel din Evanghelie, pentru că deschiderea mea este spre preoţie. Datorită lui Teo Trandafir am ajuns la Romantica, dar am acceptat propunerea doar după ce am primit binecuvîntarea duhovnicului meu care m-a şi hirotonisit. Contractul cu Romantica durează pînă la sfîrşitul anului şi am primit şi alte cîteva proiecte. Sigur, mi-ar plăcea să continui şi cu un nou sezon “Mîndre-s cîntecele noastre”, pentru că am dat o şansă unor tineri. Eu însă nu-i mai cer nimic lui Dumnezeu. Las viaţa să curgă. În adolescenţă, I-am cerut să-mi dea o soţie cu două-trei calităţi. Mi-a dat o soţie cu toate calităţile. I-am cerut să cînt pe scenă. Am ajuns de nenumărate ori să cînt pe scenă. Şi pot continua cu astfel de poveşti…
– Aveţi un debit verbal extraordinar pe care bănuiesc că nu vi l-a cultivat televiziunea…
Nu, am citit mult şi acum, chiar dacă nu mai am timp pentru lectură, îmi place enorm să ascult. Asta înseamnă să gîndesc în timp ce interlocutorul meu îmi povesteşte ceva. Ascultînd, fiecare dintre noi devine mai bogat.
– Unde slujiţi ca preot?
Repet, pentru mine preoţia se află pe primul loc. E un lucru sublim. Slujesc la o biserică din Bucureşti, dar şi la Academia de poliţie, e adevărat, nu singur. Aici învaţă peste 2000 de studenţi. E o realitate a lumii moderne ca poliţiştii să aibă o bază morală solidă. Vrem să le insuflăm frica de Dumnezeu, dar nu pentru că acesta i-ar bate. Frica de Dumnezeu trebuie înţeleasă astfel: iubindu-L atît de mult şi iubindu-i pe cei din jur atît de mult, te temi să nu le greşeşti.
– Cum aţi ajuns să fiţi preot la Academia de poliţie?
Iniţial, am fost preot militar. Apoi, s-a eliberat un post la Biroul cultural artistic al Centrului cultural al Ministerului de interne şi astfel am devenit şi ofiţer de poliţie. Aşa s-au legat lucrurile.
– Şi dacă aveţi atîtea locuri de muncă, copilul dvs. cînd vă mai vede?
Antonia are 5 ani şi mă vede tot timpul pentru că merge cu mine peste tot. Aşa a făcut şi tatăl meu cu mine şi aşchia nu sare departe de trunchi. Micuţa avea cîteva săptămîni cînd a venit cu mama ei la un spectacol
de-al meu. Şi apoi m-a însoţit mai mereu.
– Cum aţi determinat o fetiţă atît de mică să fie cuminte cînd o luaţi cu dvs.?
Probabil veţi crede că sînt habotnic, dar nu e nici pe departe aşa. Însă ajutorul pe care îl dă un părinte copilului lui este rugăciunea. Mai ales mama: dacă se roagă pentru puiul ei, nu are cum să nu fie ascultată de Dumnezeu.
– Antonia are talente artistice?
Ştie să picteze şi, de curînd, i-am luat o pianină, la cererea ei. Noi nu îi impunem nimic. Acum, îşi doreşte să devină cîntăreaţă, artistă şi balerină…