Raluca Tătaru – Roşcata pistruiată din Inimă de ţigan

Apropo.ro / 17.12.2007, 00:00
Raluca Tătaru - Roşcata pistruiată din Inimă de ţigan
Abia a împlinit 18 ani şi îi dă replica bulibaşei Aurică Fieraru, care îi este tată în telenovela “Inimă de ţigan”. Dacă acum doi ani Ralucăi i-ar fi spus cineva că va filma pe platourile din Buftea cu nume mari ale scenei romăneşti, ar fi zis că e cel mult o glumă proastă. Oricum, un anunţ i-a schimbat viaţa liniştită de la Iaşi...

Respectivul anunţ apăruse pe postul Acasă TV şi fusese văzut de sora ei: ”Căutăm fată grăsuţă, plină de viaţă. Adică aşa cum sînt eu!”, povesteşte Raluca. A trimis cîteva fotografii în care se vedea că nu e chiar o silfidă şi a fost sunată rapid să vină la casting. Iar după trei zile i s-a spus să se mute în Bucureşti. “De 10 ani, învăţam în acelaşi liceu. Mi-a fost greu să vin în Capitală şi să nu cunosc pe nimeni”, îşi aminteşte ea. S-a obişnuit rapid însă cu platourile. Prima oară a filmat pentru ”Decizii”, miniserialul difuzat la emisiunea ”De 3 x femeie”. Ulterior, a dat iar casting şi a intrat în proiectul ”Iubire ca în filme”. Iar ca să ajungă în şatră, n-a mai fost nevoie de vreo probă.

”Probabil, producătorii ştiau cum se lucrează cu mine şi oricum aveau nevoie de o ţigancă mai grăsuţă, roşcată şi cu pistrui”. Deşi primul rol l-a luat pentru că e ”mai grăsuţă ”, Raluca spune că nu o deranjează această afirmaţie. ”Nu sînt o tipă complexată. Probabil, dacă eram complexată, nu veneam din start la casting”. Cu toate acestea, a ţinut de mai multe ori diete, în special cea disociată. Şi, simultan cu regimul alimentar, mergea cîte două ore zilnic la gimnastică aerobică. Rezultatele nu au întîrziat să apară, dar… ”Mă plictiseam sau uitam că sînt la dietă şi mîncam ceva total nepotrivit”, recunoaşte Raluca.

”Cînd filmam pentru , s-a mai întîmplat să nu intru în anumite costume. Acum însă, fustele sînt atît de largi încît pînă cînd se va termina nici nu e indicat să mai slăbesc”, rîde ea. Dar cum reuşeşte un copil care abia a trecut de vîrsta majoratului să facă faţă marilor nume ale fimului romănesc? ”Aveam o secvenţă în care Marin Moraru trebuia să mă bată. Nu m-aş fi gîndit niciodată că Marin Moraru o să aibă răbdarea să-mi dea mie sfaturi. Dar mi-a povestit în amănunt cum ar trebui să reacţionez, cum trebuie să mă lovesc de toţi pereţii. Cred că e inutil să mai spun că, pentru o fată venită din provincie, la liceu, acest lucru este fenomenal”.