Ramane cum am stabilit: Ceausescu nu a avut averi in strainatate

Apropo.ro / 14.10.2008, 16:40
Ramane cum am stabilit: Ceausescu nu a avut averi in strainatate
Parlamentul a adoptat un raport a carui concluzie a fost ca fostul sef de stat nu a avut conturi sau averi in strainatate.

Parlamentul a adoptat raportul Comisiei parlamentare de ancheta pentru investigari si clarificari referitoare la conturile lui Nicolae Ceausescu, concluzia finala fiind ca fostul sef de stat nu a avut conturi sau averi depozitate in strainatate.

Sabin Cutas, presedintele comisiei de ancheta, a mentionat ca toti cei audiati au insistat asupra faptului ca Nicolae Ceausescu nu vedea niciun motiv pentru care sa depoziteze bani in afara tarii, atat timp cat era convins ca are controlul total asupra situatiei. "As dori doar sa mentionez marturia domnului Constantin Anghelache, fost sef al Unitatii Aport Valutar Special: «Ceausescu nu avea in cap sa mute banii tarii in alta parte, banii erau ai lui, tara era a lui, muncitorii erau ai lui»", a spus Cutas.

In cadrul dezbaterilor, deputatul Dragos Dumitriu (PC) a cerut o situatie a cheltuielilor facute in perioada post-decembrista pentru "cautarea acestei fantome numite averile lui Ceausescu".

Citeste mai mult despre concluzia parlamentului in ceea ce priveste conturile din strainatate ale lui Nicolae Ceausescu, la Mediafax.

Pe tine te-a convins hotararea Parlamentului, sau ramai convins ca Ceausescu a avut, totusi, conturi in strainatate?