Ramasitele gasite in Atlantic apartin avionului Air France?!

Apropo.ro / 02.06.2009, 19:59
Fortele aeriene braziliene cred ca au gasit ramasite si urme de kerosen ale aeronavei disparute ieri in Atlantic.

Fortele aeriene braziliene cred ca au gasit ramasite si urme de kerosen ale aeronavei disparute ieri in Atlantic.

Zborul 447 care urma sa ajunga de la Rio de Janeiro la Paris a disparut de pe ecranele radar, iimediat ce au semnalat un scurtcircuit si ca vor intra intr-o zona cu turbulente mari.

Dupa insistente cautari din partea autoritatilor braziliene si franceze, guvernul senegalez a anuntat ca au descoperit niste ramasite ce par a apartine unei aeronave.

Avionul Airbus A 330-200 ce apartine companiei Air France se pare a fost reperat la circa 700 de km N-E de arhipelagul Fernando de Noronha, pe costa Braziliei.

Totusi, oficialii considera ca nu au gasit materiale indeajuns cat sa anunte ca ele apartin aeronavei Air France.

Airbus A330-200 transporta 228 de pasageri, dintre care 12 persoane erau personalul de bord. La bord se aflau 126 de barbati, 82 de femei (printre care si o romanca), 8 copii dintre care un bebelus si cei 12 membri ai echipajului de zbor Air France. 11 persoane din membrii echipajului erau de nationalitate franceza si doar unul brazilian.

Majoritatea pasagerilor aeronavei disparute provin din tari precum Brazilia, Franta si Germania. La bord se aflau doar doi americani, un cuplu cu varste de 60 de ani si 54 de ani. Celelalte victime provin din alte 26 de tari. Nimeni nu se gandeste ca ar putea fi un atac terorist.

O aeronava ce apartine U.S. Marines au sosit in baza militara Natal (N-E Braziliei) pentru a da o mana de ajutor in cautarea avionului si a victimelor

avion militar

Purtatorul de cuvant Air Force Jorge Amaral declara ca nu se poate confirma daca fragmentele gasite in Oceanul Atlantic sunt ale avionului prabusit. Ei au gasit mici urme albe, o baliza portocalie si un recipient. Deocamdata acestea nu sunt probe concludente.

Ca o ipoteza, se crede ca aeronava a incercat sa vireze dreapta, pentru a se intoarce pe Fernando de Noronha, evitand astfel vremea urata.

Oficialii vor sa gaseasca un obiect sau un orice alt lucru care sa contina un numar de serie sau altceva care sa afirme prabusirea. Nimeni nu se asteapta sa existe supravietuitori in urma impactului puternic.

Navele militare braziliene sunt asteptate sa soseasca in zona pana in cursul zilei de miercuri pentru a da o mana de ajutor.

Diagrama care prezinta aproximativ traseul zborului 447

air france zbor

Â