Rambutanul, fructul exotic cu mari beneficii pentru sănătate

De: Dragos Tanase / 19.06.2014, 17:15
Rambutanul, fructul exotic cu mari beneficii pentru sănătate
Pomul de rambutan este originar din Indonezia și Malaezia, unde populația locală îi atribuie calități medicinale, folosindu-l pentru a trata diverse afecțiuni cronice. La noi, se găsește la secțiunea de fructe exotice din marele magazine.

Fructul are o formă ciudată, iar coaja, tare de culoare roșu închis și cu perișori mici, e ușor de rupt. Pulpa albă, translucidă și dulce din miez, reprezintă partea comestibilă a fructului.

Rambutanul, care este e folosit tradițional pentru a elimina paraziții intestinali, are o compoziție nutrițională unică, ce aduce multe beneficii sănătății uman, precum laptele de soia:

– Acid gallic, un antioxidant puternic care protejează organismul de stresul oxidativ și de efectele negative ale radicalilor liberi;

– Are un conținut ridicat de vitamina C, care ajută la absorbția altor nutrienți, și joacă un rol important în funcționarea sistemului imunitar și la formarea colagenului;

– Fierul din compoziția rambutanului ajută organismul să producă celule roșii și combate anemia;

– Fibrele din fruct sunt o parte esențială pentru o digestie sănătoasă. De asemenea, fiind un fruct cu puține calorii (în 100g de pulpă găsim 84 kcal), este recomandat persoanelor care doresc să se mențină în formă.