Ramona Bădescu: “Alo, vă pot ajuta?”

De: Cătălina Matei / 20.12.2011, 11:46
Ramona Bădescu: “Alo, vă pot ajuta?”
În calitate de delegată a Primarului Romei, Gianni Alemanno, Ramona Bădescu a sărit în ajutorul românilor care trăiesc în Italia.

„Timp de trei ani de zile am luptat să creez o linie telefonică care să furnizeze informaţii imediate în limba româna şi am reuşit într-un final. Am creat acest număr de telefon, 060606, prin intermediul Primăriei din Roma, pentru toţi românii care trăiesc în Italia, iar operatorii răspund în limba română şi pot fi găsiţi de luni până vineri, între orele 16.00 şi 19.00”, povesteşte Ramona Bădescu, care de curând şi-a sărbătorit ziua de naştere.

„Operatorii furnizează imediat toate informaţiile utile şi necesare tuturor românilor care dau telefon la acest număr. Odată a sunat o mamă disperată care nu-şi găsea fata, eu am alertat personal Poliţia din Roma şi am reuşit astfel să găsim fata respectivă…”, a mai completat Ramona Bădescu care are în continuare biroul său în Primaria din Roma, cu două secretare, una vorbitoare de limba română, iar cealaltă, de limba italiană.