Ramona Bădescu găteşte pentru iubit şi prieteni

Apropo.ro / 11.08.2010, 13:00
Ramona Bădescu găteşte pentru iubit şi prieteni
Artista a învăţat să gătească de la mama ei şi îşi răsfaţă prietenii din Italia cu bucate tradiţionale româneşti: mămăliguţă, sarmale sau zacuscă, trimisă de mama ei tocmai de la Craiova.

– Ştii să găteşti? Ce prepari, de obicei?
Da, am învăţat să gătesc de la mama mea. Vara sunt adepta salatelor
combinate, cu stafide, nuci, prune seci, seminţe de pin, toate
amestecate cu piept de pui fiert. Iarna, îmi place să pun în salată
şi paste. Îmi plac dulciurile şi chiar gătesc reţete foarte
gustoase de la mama mea: mousse de ananas şi tort de ciocolată, cu
castane şi frişcă.
– Când ai gătit ultima dată?
Săptămâna asta am organizat o cină importantă acasă la mine. Am
pregătit nişte antreuri delicioase, cu icre şi salată de vinete. Am
improvizat şi un desert uşor – am pregătit o salată de fructe pe
care am amenajat-o frumos într-o jumătate de pepene, din care am
scos miezul.
– Ce părere ai despre femeia la cratiţă?
Apreciez foarte mult femeia care găteşte, pentru că o femeie
trebuie să ştie să facă şi acest lucru. Mama mea mă punea de mică
să o ajut la bucătărie, şi recunosc, mi-a prins bine. Însă cred că
o femeie deşteaptă trebuie să aibă o carieră, dar trebuie să se
descurce şi în bucătărie.
– Ai gătit vreodată pentru un bărbat?
Da, de multe ori am gătit pentru iubitul meu şi pentru prieteni.
Îmi place să-i cuceresc întotdeauna cu surprize culinare!

Lasagna
Ingrediente: 1 pachet de foi de lasagna, 450 g de carne
tocată de porc şi de viţel tocată, 500 g mozzarella, 500 ml sos de
roşii sau bulion, 500 ml lapte, 3 căţei usturoi, 30 g de unt, 5
linguri de făină, 250 ml supă de pui, sare, piper, rozmarin,
nucşoară.
Mod de preparare: Carnea se căleşte în ulei, se adaugă
usturoiul pisat, sarea, piperul, supa de pui. Se adaugă bulionul şi
se mai lasă câteva minute pe foc. Sosul Bechamel se face astfel: se
amestecă făina cu laptele, se adaugă untul şi apoi se pune
amestecul la foc mediu. Se fierbe până se îngroaşă şi apoi se
împarte în trei. Se unge tava cu ulei. Se pune un strat de foi,
sosul de carne, sosul alb, feliile de mozzarella, iarăşi un strat
de foi de lasagna, sos cu carne, sosul alb Bechamel, iar mozzarella
şi , la final, încă un strat de foi, sos alb şi mozzarella. Nu
trebuie să umpleţi tava până sus, pentru că se va umfla. După 45 de
minute de stat la cuptor, lasagna este gata.