Ramona Bădescu participă la ”Crizantema de Aur”

Apropo.ro / 27.10.2011, 11:25
Ramona Bădescu participă la ”Crizantema de Aur”
Ramona Bădescu vine pentru câteva zile în ţară, pentru a participa la Festivalul Naţional de creaţie şi interpretare a romanţei - "Crizantema de Aur", cu o piesă compusă special pentru ea de tatăl său, Cristel Bădescu.

Pe 27 octombrie, va începe la Târgoviste cea de-a 44-a ediţie a festivalului „Crizantema de Aur”. Ramona Bădescu va urca pe scena vineri, în cea de-a doua seară a festivalului, care este dedicată genurilor muzicale apropiate romanţei: fado, şansonete şi canţonete. Frumoasa Ramona Bădescu va oferi un spectacol de canţonete, un gen muzical specific zonei napoletane din Peninsula şi va fi acompaniată în premieră de trupa sa, alături de care a început un turneu de promovare în Italia. În cadrul festivalului „Crizantema de Aur”, Ramona Bădescu va cânta o piesă compusă special cu această ocazie de tatăl său, Cristel Bădescu, care mânat de dorul pentru fiica lui stabilită de mai bine de 20 de ani în Italia, la Roma, a scris „Un cântec strabate lumea”.

Pe scena „Crizantemei de Aur” vor fi prezenţi Deolinda Bernardo, cunoscuta interpreta de fado din Portugalia, Estelle Boin – cântăreaţă de şansonete franţuzeşti foarte apreciata la Paris, dar şi Zarui Vardanean – interpretă de romanţe ruseşti, actualmente soprană la Opera din Chişinău.

Cea de-a 44-a ediţie a festivalul se va încheia sâmbătă, 29 octombrie, cu un recitalul oferit de Loredana, „Zaraza”.