Ramona Bădescu, ridicată în grad de Dama di Commenda de către Principele de Malta

De: Nicoleta Nicolae / 12.05.2014, 20:00
Ramona Bădescu, ridicată în grad de Dama di Commenda de către Principele de Malta
La începutul lunii mai, vedeta a fost numită Dama di Commenda în cadrul unei ceremonii private desfăşurate în Malta, la Valetta.

La câteva zile după ce a fost numită Şeful misiunii economice şi comerciale ale uniunii camerelor de comerţ bilaterale in Italia, titlu ce presupune că Ramona Bădescu se va ocupa de toate misiunile economice şi comerciale, fiind astfel o nouă punte de legătură între cele două ţări, România şi Italia, vedeta a plecat la Malta cu un scop precis. Pe 3 mai a fost ridicată în grad de Dama di Commenda de către Principele de Malta – Louis Scerri Montaldo –  în cadrul Ordinului San Giovanni di Gerusalemme al Cavalerilor de Malta!

În 2011, tot în luna mai, Ramona Bădescu a participat pentru prima oară la o astfel de ceremonie, primind titlul de “Gran Dama di Grazia Magistrale”. Tot atunci a fost numită şi Ambasadoare a Ordinului Cavalerilor de Malta în România.  

Ceremonia de pe 3 mai 2014, desfăşurată la Malta – Valetta,  a fost ţinută de Marele Principe de Malta, Louis Scerri Montaldo, şi în prezenta Prof. Catello Marra, care are gradul de locotenent si Grand Maestro dei Cavalieri di Malta,  Sovrano Ordine di San Giovanni di Gerusalemme.

Ramona a intrat în cercul Cavalerilor de Malta datorită activităţilor pe care le desfăşoară şi a implicării ei în cadrul acţiunilor sociale şi caritabile realizate în Italia pentru casele de copii, oamenii nevoiaşi, şi nu numai.

Îmbrăcată în  mantia neagră cu însemnul crucii în opt colturi, Ramona a participat la ritualurile impuse de ceremonia de mare anvergură. Şi-a spălat întâi mâinile pentru a fi pregătită să servească Ordinul, a aprins o lumânare, a facut cruce cu sabia şi a îngenuncheat în faţa Marelui Principe de Malta pentru a primi binecuvântarea. La sfarsitul ceremoniei, actrita a primit si medalia cu pandantivul in forma de cruce, a doua la numar, nelipsita de la astfel de ritualuri si ceremonii.

“Sunt deja 3 ani de când am intrat în cadrul Ordinului San Giovanni di Gerusalemme al Cavalerilor de Malta, lucru care mă onorează şi mă face răspunzătoare de a participa la evenimente sociale, de a crea acţiuni caritabile!”, a declarat Ramona Bădescu.