Ranieri confirma ca va parasi Chelsea la sfîrsitul sezonului

Apropo.ro / 05.05.2004, 09:27
Ranieri confirma ca va parasi Chelsea la sfîrsitul sezonului
Antrenorul italian Claudio Ranieri a confirmat, marți, ca va renunța, la sfîrșitul acestui sezon, la conducerea tehnica a formației Chelsea, la care evolueaza Adrian Mutu, chiar daca echipa sa va reuși sa se califice în finala Ligii Campionilor sau sa cîștige acest

Antrenorul italian Claudio Ranieri a confirmat, marți, ca va renunța, la sfîrșitul acestui sezon, la conducerea tehnica a formației Chelsea, la care evolueaza Adrian Mutu, chiar daca echipa sa va reuși sa se califice în finala Ligii Campionilor sau sa cîștige acest trofeu.

Întrebat, în cadrul unei conferințe de presa, daca obținerea trofeului Ligii Campionilor i-ar asigura continuitatea la conducerea tehnica a formației Chelsea, Ranieri a raspuns ca nu, pentru ca destinul sau a fost deja „pecetluit”.

Referitor la posibilul sau succesor, tehnicianul italian a declarat ca deține aceleași informații ca și presa. „Știu cine este, ca și voi de altfel”, a spus Ranieri, confirmînd astfel zvonurile privind numirea în aceasta funcție a antrenorului echipei FC Porto, Jose Mourinho.

Claudio Ranieri a precizat, de asemenea, ca se simte foarte bine în Anglia și ca și-ar dori sa antreneze în continuare o echipa din campionatul acestei țari. 

În luna martie, presa britanica a anunțat ca tehnicianul italian a primit o oferta din partea clubului Tottenham, dar Ranieri a dezmințit aceasta informație.

Responsabilii clubului Chelsea au facut o propunere „care nu poate fi refuzata” gruparii AS Roma, pentru achiziționarea fundașului Walter Samuel, a anunțat, marți, impresarul jucatorului argentinian.

„Oferta este enorma și va fi imposibil de refuzat, atît de jucator, cît și de club”, a spus Raul Oliveros, lucru confirmat și de asistentul jucatorului, Abel Balbo, pentru publicația „The Guardian”.

Samuel, în vîrsta de 26 de ani, internațional argentinian, este sub contract cu AS Roma pîna în 2006. El l-ar putea înlocui la Chelsea pe francezul Marcel Desailly.

 Publicația „The Independent” a anunțat, la rîndul sau, ca Chelsea a început negocierile și pentru achiziționarea jucatorului echipei Juventus Torino, David Trezeguet. 

Potrivit sursei citate, Chelsea pregatește suma de 22 de milioane de euro pentru aducerea lui Trezeguet, urmînd sa plateasca aceasta suma dupa vînzarea argentinianului Hernan Crespo sau a românului Adrian Mutu.

Presa engleza a subliniat, marți, ca patronul Roman Abramovici, dorește sa-i aduca la Chelsea și pe David Beckham, și pe Ronaldo. Chelsea, care a cheltuit 192 de milioane de euro pentru transferuri dupa preluarea clubului de catre Roman Abramovici, i-a achiziționat deja, pentru sezonul viitor, pe portarul ceh Petr Cech (Rennes) și pe atacantul olandez Arjen Robben (PSV Eindhoven).

Mediafax