Rapid a cazut pe locul 4

Apropo.ro / 22.11.2001, 21:55
Rapid a cazut pe locul 4
Fotbal intern: "Calauze pentru Europa" Fotbal extern: "Nasul" englezilor Alte sporturi: Gyongyossy nu vrea alta federatie Depunctati drastic, ieri, de Liga, giulestenii pot face apel în termen de cinci zile. Oficialii giulesteni spun ca au fost tratati ca "ultimii


Fotbal intern: „Calauze pentru Europa”

Fotbal extern: „Nasul” englezilor

Alte sporturi: Gyongyossy nu vrea alta federatie



Depunctati drastic, ieri, de Liga, giulestenii pot face apel în termen de cinci zile. Oficialii giulesteni spun ca au fost tratati ca „ultimii recidivisti”

În mai putin de o saptamîna, de tot ce a construit Rapid în acest sezon s-a ales praful. Comisia de Disciplina a Ligii, condusa de Alexandru Boc, a luat cea mai drastica decizie din istoria sa, pe lînga pierderea cu 3-0 a meciului cu FC Brasov clubul giulestean fiind penalizat cu 5 puncte si amendat cu 100 de milioane de lei.

Astfel, de unde a condus autoritar campionatul intern, formatia despre care toata lumea a afirmat ca a evoluat cel mai bine pîna acum a ajuns pe locul patru în clasament, la sase puncte distanta de Dinamo.

De asemenea, vicepresedintele Constantin Zotta a fost supendat pe o perioada de 5 luni si amendat cu 50 de milioane de lei, iar jucatorii Sumudica si Iencsi au primit avertismente si vor achita penalizari de 15 milioane, respectiv 5 milioane.

„Este incredibila hotarîrea acestei comisii. Ne-au tratat ca pe ultimii recidivisti, pentru ca daca judecau normal trebuia sa ni se ia cel mult 2 puncte. E prima abatere si nu înteleg hotarîrea. Ce sa ne mai ascundem dupa deget, este o dovada în plus ca arbitrii pot face legea în fotbalul românesc”, a declarat directorul sportiv al Rapidului, Paul Cazan.

„Din pacate, jucatorii sînt cei care pierd, saracii, din cauza hotarîrii conducerii”, a mai zis el. Vizibil stingherit, Alexandru Boc a tinut sa înceapa conferinta de presa spunînd ca îi pare foarte rau pentru decizia pe care a trebuit sa o ia „împotriva unei echipe la care am activat trei ani.

Am citit rapoartele tuturor oficialilor prezenti la meciul în care o echipa si-a permis sa paraseasca terenul, ale celor de la Rapid si am hotarît aceste pedepse. Din cîte stiu este o premiera dupa Revolutie o sanctiune atît de drastica însa trebuia sa facem ceva pentru ca alte echipe sa fie descurajate sa actioneze în acest mod”, a declarat Boc.

Chiar daca si-a sustinut cu tarie decizia, oficialul LPF a tinut sa aminteasca, în doua rînduri, posibilitatea ca pedeapsa sa fie micsorata, „pentru ca Rapid are dreptul ca în cinci zile sa faca apel. Se poate chiar ca echipa sa nu mai fie depunctata daca sînt aduse alte probe. Sentinta nu e definitiva”. Întrebat daca în aceste conditii giulestenii mai pot ramîne în lupta pentru titlu, Boc a fost foarte ferm: „Cum sa nu? Rapid poate cîstiga toate meciurile, nu? Sigur ca se lupta”.

„Probabil ca asa a vrut Dumnezeu, ca Rapid sa fie martirizata de Liga Profesionista de Fotbal. În afara oricaror discutii ramîne faptul ca sase puncte am pierdut pe mîna arbitrilor, iar cinci ni le-a luat acum Liga”
Cristian Costache, secretar general Rapid
Sursa:www.prosport.ro