Rapid a invins Poli Iasi

Apropo.ro / 06.12.2007, 14:41
Rapid a invins Poli Iasi
Rapid s-a calificat in sferturile de finala ale Cupei Romaniei Timisoreana, dupa ce a invins, cu scorul de 3-0, echipa Poli Iasi

Formatia Rapid Bucuresti, detinatoarea trofeului, s-a calificat, miercuri, in sferturile de finala ale Cupei Romaniei Timisoreana, dupa ce a invins, in deplasare, cu scorul de 3-0 (2-0), echipa Poli Iasi, in optimile competitiei.

Rapid a deschis scorul in minutul 37 prin Nicolae Grigore, care scapat singur cu portarul Traian Marc, a sutat plasat de la 14 metri.

In minutul 38 scorul a devenit 2-0 pentru Rapid. Cesinha i-a pasat lui Lucian Burdujan, iar acesta, de la aproximativ 16 metri, a inscris in dreapta lui Marc.

In minutul 90+3, Raduta a dus scorul la 3-0. Maftei a executat o lovitura libera de la aproximativ 22 de metri, portarul Marc a respins gresit in fata, iar Raduta a reluat in plasa de la 5 metri.

Poli Iasi: 22.Marc – 2.Toma, 23.Ad. Ilie, 15.Bernard (22.Kalai ’46), 8.Paruolo – 20.Tincu, 11.Mijin (19.Homei ’73), 17.Leucuta, 18.Miclea – 27.Cernoch (24.Manga ’70), 9.Balba. Antrenor: Ionut Popa.

Rapid: 99.Andrade – 21.Sapunaru, 24.Maftei, 23.M. Constantin, 5.Stancu – 16.Herea (2.Tamandare ’83), 8.Grigorie (17.Maldarasanu ’63), 18.Grigore, 7.Cesinha – 20.Burdujan, 11.Boya (13.Raduta ’75). Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonase galbene: Bernard ’16/ Grigorie ’55.

Partida a fost arbitrata de o brigada avandu-l la centru pe Robert Dumitru, ajutat la cele doua tuse de Miklos Nagy si Ioan Onicas, in timp ce Marius Bocaneala a fost rezerva. Observatorii intalnirii au fost Valentin Alexandru si Marcel Lica.

Desi cu o zi inainte a anuntat ca nu-i va folosi pe niciunul dintre "copiii sai de suflet", antrenorul Ionut Popa l-a trimis in primul 11 pe Mijin, iar la pauza l-a introdus pe Kalai.

La meci au asistat aproximativ 2.000 de spectatori, printre care si 50 de suporteri rapidisti.

Jucatorul senegalez Mohamed Manga a debutat la Poli Iasi.

 Zotta: Nu m-au deranjat culorile rosu si albastru, cei care le folosesc nu prea mai joaca

 Directorul general al FC Rapid, Constantin Zotta, a declarat ca nu l-a deranjat faptul ca Poli Iasi a evoluat in rosu si albastru, pentru ca echipele care folosesc aceste culori "nu prea mai joaca".

"Nu m-au deranjat foarte mult culorile, pentru ca cei care evolueaza in aceste culori nu prea mai joaca acum", a spus Zotta, facand trimitere la rivala Rapidului, Steaua.

Antrenorul rapidist Mircea Rednic a spus ca probabil Poli Iasi a imprumutat echipamentul de joc: "Nu stiam ca Iasiul joaca in ros-albastru, cred ca au imprumutat tricourile acestea".

Tehnicianul echipei Poli Iasi, Ionut Popa, a vorbit si el despre noul echipament folosit de Poli Iasi la intalnirea cu Rapid. "Initial am vrut sa jucam intr-un echipament nou, rosu complet, dar am optat pana la urma pentru rosu-albastru. Daca jucau in alb-albastru, jucatorii s-ar fi confundat cu culorile tribunei si ar fi rezultat o lipsa de atentie", a comentat Popa.

Echipa Rapid Bucuresti a invins, miercuri, cu scorul de 3-0, formatia Poli Iasi, in optimile de finala ale Cupei Romaniei, si s-a calificat in sferturile competitiei.

"Sunt fericit ca ne-am calificat. Am facut o prima repriza foarte buna si in ciuda diferentei mari de scor, meciul nu a fost hiar asa usor. Acest joc a fost mult mai greu decat in campionat. Ma bucur ca toti jucatorii care au intrat pe teren si-au facut datoria", a spus antrenorul rapidist Mircea Rednic.

Constantin Zotta a declarat ca a avut emotii inaintea partidei de la Iasi. "Am avut emotii mari, pentru ca stiam ca Iasiul are o echipa foarte buna. Noi suntem detinatorii Cupei si e normal sa ne dorim din nou trofeul", a spus Zotta.

Directorul general al FC Rapid a mentionat ca i-a placut evolutia atacantului Ionut Balba, de la Poli Iasi, al carui nume a fost asociat in trecut cu clubul "alb-visiniu" si care refuza sa-si prelungeasca acordul cu gruparea moldava.

"Balba e un jucator care are calitati, dar care trece printr-o perioada mai proasta, la fel ca si ceilalti jucatori ai Iasiului. Despre transferuri nu vorbesc, las presa sa o faca", a comentat si Mircea Rednic.

Popa: Ati vazut ce jucatori de valoare ne-au adus finantatorii

Antrenorul formatiei Poli Iasi, Ionut Popa, a declarat ca a alcatuit special o echipa formata din jucatorii adusi de finantatorii ieseni, pentru ca publicul sa se convinga de lipsa de valoare a acestora.

"Daca am fost acuzat ca ii bagam pe copiii mei de suflet, i-am bagat pe astia si tot ei vor juca si cu Poli Timisoara. Ati vazut si voi ce jucatori de valoare ne-au adus finantatorii. Special l-am bagat pe Manga, ca sa vada lumea jucatorul de valoare", a spus Popa.

Intrebat cum a evoluat Manga, Popa a raspuns ironic: "Misto!".

Antrenorul echipei Poli Iasi, Ionut Popa, a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca in meciul cu Rapid, de miercuri, de pe teren propriu, din cadrul optimilor Cupei Romaniei, nu va juca niciunul dintre "copiii sai de suflet". Totusi, Mijin a fost titular, in timp ce Kalai a fost introdus in repriza a doua.

Tehnicianul iesean considera ca echipa sa a fost lipsita de motivatie in acest meci. "Jocul a fost castigat de o echipa valoroasa si pierdut de una lipsita de motivatie. Imi pare rau pentru tot ce se intampla la acest club. Cred ca cineva vrea sa desfiinteze pe Poli. Presedintele Boca a venit dupa meci si mi-a spus ca mai multi jucatori au venit in ultimele zile si au cerut rezilierea contractului. Am fost un grup, am fost o familie si nu inteleg de ce unii lovesc in halul asta in aceasta echipa", a completat Popa.

Presedintele de onoare al clubului iesean, Gheorghe Nichita, a declarat ca meciul cu Poli Stiinta Timisoara, din prima etapa a returului este foarte important pentru viitorul echipei. "In calitate de spectator, cred ca am luat prea usor primele doua goluri, desi pana atunci echipa a jucat bine. Situatia lui Popa la echipa va fi decisa de catre actionari. Chiar daca sunt numai spectator, nu mi-e indiferent ce se intampla cu acest club si cu Ionut Popa, pe care il consider prietenul meu. Foarte important pentru viitorul acestei echipe este meciul cu Timisoara", a adaugat Nichita.

,br>