Rapid a parasit terenul!

Apropo.ro / 18.11.2001, 22:27
Rapid a parasit terenul!
Fotbal intern: "Ne asumam riscurile" Fotbal extern: Noaptea generalilor Alte sporturi: Calatorie in catuse Ieri, rapidistii au refuzat sa continue meciul de la Brasov, acuzîndu-l pe arbitrul Corpodean ca le-a refuzat un penalty în minutul 4 al prelungirilor. La 1-0


Fotbal intern: „Ne asumam riscurile”

Fotbal extern: Noaptea generalilor

Alte sporturi: Calatorie in catuse



Ieri, rapidistii au refuzat sa continue meciul de la Brasov, acuzîndu-l pe arbitrul Corpodean ca le-a refuzat un penalty în minutul 4 al prelungirilor. La 1-0 pentru gazde, Voicu a fost împiedicat de catre Moldovan sa urmareasca balonul în suprafata de pedeapsa a brasovenilor. Penalty clar, insa Corpodean a aratat doar aut de poarta.

FC Brasov – Rapid 1 – 0

Rapidul începe sa aiba complexul meciurilor cu Brasovul. Giulestenii au fost învinsi de doua ori în sezonul trecut de elevii lui Gabi Stan, iar ieri au înclinat din nou steagul la poalele Tîmpei, pierzînd pentru prima data în acest sezon si fotoliul de lider al clasamentului, ocupat acum de rivalii din Stefan cel Mare.

Noua înfrîngere a „visiniilor” în fata trupei ardelene are însa un story aparte, baietii lui Hizo bifînd o premiera în fotbalul românesc postrevolutionar: prima echipa care paraseste defintiv terenul de joc înainte de fluierul final, în semn de protest pentru un penalty neacordat de arbitru în minutele de prelungire ale întîlnirii.

Meciul de la Brasov se învîrte, oricum ai da-o, în jurul fazei cruciale petrecute în minutul 95, cînd Corpodean le-a refuzat oaspetilor un 11 metri la un fault comis în careu de Flavius Moldovan asupra lui Voicu.

Scorul era 1-0 dupa golul marcat în prima repriza de zvîrluga Vascko, iar giulestenii puteau sa salveze rezultatul prin transformarea loviturii de pedeapsa, sansa pe care însa Corpodean le-a blocat-o. Pîna la acest moment însa, Rapidul nu si-a creat mai deloc faze de gol. Pancu a fost mîna moarta din start si pîna la iesirea de pe gazon, Sumudica nu s-a descurcat nici el în fata aparatorilor adversi, iar linia mediana n-a functionat cum ar fi vrut Hizo.

Singurul care a mai miscat a fost Schumacher, ajutat de multe ori pe flancul stîng de neobositul Rat, dar e prea putin pentru pretentiile unei formatii de locul întîi, venita la Brasov pentru a mai aduce trei puncte la zestre.

Gazdele, în schimb, au jucat ce-au stiut si au stiut ce-au jucat, mizînd în special pe o defensiva beton si pe contraatacuri rapide, tactica din care a iesit golul, plus alte doua ocazii uriase, nefructificate.

Bodea si-a condus fara greseala defensiva, iar Vascko si Buga au macinat cît au putut de mult ariergarda giulesteana, ajunsa spre finalul meciului la jumatatea terenului, pentru ca Rapidul presa cu toate liniile egalarea. Care nu a venit, dar va aparea, în schimb, o înfrîngere la masa verde.

Filmul meciului
@ Min. 4, centrare Stere pentru Fl. Moldovan, care a deviat mingea cu capul din 6 m putin pe lînga bara @ 1-0, min. 33: Isaila l-a deschis pe dreapta pe Buga, acesta l-a întors pe Perja, i-a pasat în centru lui Vascko, iar ex-timisoreanul a înscris cu un sut din unghi sub transversala, dupa ce l-a evitat elegant pe Anghel

@ min. 41, Pancu a executat o lovitura libera de la 18 m, iar mingea s-a dus putin peste poarta @ min. 45 + 2, Schumacher a tras excelent dintr-o lovitura libera de la marginea careului, dar Dossey a avut un reflex formidabil si a respins balonul de lînga bara

@ min. 66, Stere l-a lansat pe Vascko, acesta a scapat singur din pozitie de ofsaid, dar a fost ajuns din urma în momentul sutului de Schumacher, care l-a blocat în ultima clipa @ min. 84, Raducan a executat o lovitura libera din lateral dreapta, Stanciu a deviat mingea cu capul pe spate, iar balonul s-a dus pe lînga bara

@ min. 90+4, Sandor a scapat singur spre poarta lui Anghel, balonul a ajuns la Isaila, care, cu toata poarta goala în fata, a trimis mingea pe lînga bara! @ 90+5, Fl. Moldovan l-a faultat în careu pe Voicu, dar Corpodean n-a acordat penalty
Sursa:www.prosport.ro