Rapid a plecat în turneu în Elvetia

Apropo.ro / 14.07.2004, 10:18
Rapid a plecat în turneu în Elvetia
Formația Rapid București a plecat, marți, într-un turneu de pregatire în Elveția, unde va disputa meciuri amicale cu FC Sion (14 iulie, la Saviese), cu Yverdon (17 iulie, la Yverdon), cu Neuchatel Xamax (20 sau 21 iulie) și cu francezii de la Sochaux (24 iulie, la

Formația Rapid București a plecat, marți, într-un turneu de pregatire în Elveția, unde va disputa meciuri amicale cu FC Sion (14 iulie, la Saviese), cu Yverdon (17 iulie, la Yverdon), cu Neuchatel Xamax (20 sau 21 iulie) și cu francezii de la Sochaux (24 iulie, la Belford).

Antrenorul principal al formației Rapid, Razvan Lucescu, a pus refuzul echipei Oțelul Galați de a juca în Cupa UEFA pe motive financiare care nu țin de fotbal, ci de economia țarii. „Refuzul clubului Oțelul de a juca în Cupa UEFA din motive financiare nu ține neaparat de fotbal, ci de situația actuala a țarii. Exista cluburi și în Belgia, Franța, Italia, spre exemplu Fiorentina, care au trecut printr-o asemenea situație. Aste e economia de piața. Cred ca Gigi Becali ar fi vrut ca noi sa jucam în locul Oțelului deoarece dînsul este un om implicat în fotbal și și-ar fi dorit sa avem o reprezentare cît mai buna în cupele europene, dar este normal sa așteptam sa ne cîștigam acest drept”, a declarat Lucescu. 

Tehnicianul rapidist a precizat ca atacantul Sabin Ilie nu va parasi gruparea giuleșteana. „Sabin Ilie ramîne la Rapid. Este un jucator important. A avut momentele lui mai puțin bune în aceasta perioada, am discutat cu el și cred ca va fi de foarte mare ajutor pentru aceasta echipa. Este destul de greu sa faci transferuri deoarece în România se cer bani foarte mulți. Noi avem patru achiziții, printre care și doi jucatori din selecționata Armeniei. Valorile în fotbal s-au egalizat. Grecia, Armenia, Letonia au crescut foarte mult în ultimul timp”, a încheiat Razvan Lucescu.

Atacantul rapidist Sabin Ilie a precizat ca și-ar dori sa joace la un club din strainatate, dar a menționat ca pentru moment va ramîne în Giulești. „Orice jucator își dorește sa plece sa plece afara, dar în condițiile în care nu se înțeleg cluburile între ele, nu avem ce face. Echipa din Portugaliua de la care am avut oferte este Rapidul”, a spus Ilie.

Sabin Ilie a declarat ca ar fi fost normal ca Rapidul sa joace în Cupa UEFA, deoarece este un club cu tradiție și are un lot de valoare. „În România toate cluburile lupta sa cîștige un titlu, Cupa ori campionatul și pentru asta ne batem și noi. Mi s-ar fi parut normal sa jucam în Cupa UEFA, deoarece Rapid are o tradiție în fotbalul românesc, are o echipa mult mai buna și mult mai competitiva decît Oțelul, dar nu putem face nimic. Nu este nimic anormal ca acest lucru sa fie recunoscut chiar de Gigi Becali, deoarece este un om corect care spune realitatea”, a precizat Ilie, care a recunoscut ca îi este frica sa zboare cu avionul, mai ales într-o zi de marți 13.

Atacantul echipei Rapid, Daniel Niculae, crede Oțelul merita sa joace în Cupa UEFA. „Rapidul are o echipa puternica și este unul dintre cele trei cluburi fruntașe din București. Daca Oțelul a ajuns sa joace în Cupa UEFA, înseamna ca au meritat acest lucru mai mult ca noi. Steaua și Dinamo spun ca au cele mai bune loturi, dar acest lucru se va decide la vara. Cred ca va fi o lupta strînsa, deoarece în ultimii ani campionatele au început sa se decida în ultimele etape”, a precizat Niculae.

Mijlocașul Robert Ilyeș crede ca refuzul clubului Oțelul de a juca în Cupa UEFA va afecta imaginea României în strainatate. „Nu ma surprinde faptul ca domnul Becali considera ca ar fi fost mai bine ca Rapidul sa evolueze în Cupa UEFA, deoarece știe ca avem un lot bun și am fi facut mult mai multe decît Oțelul. Lume se va uita la România ca și cum aici ar fi numai saracie. Ar trebui sa schimbam puțin din imaginea noastra și sa facem cît mai multe pentru echipele care ne reprezinta. Ca sa jucam în Cupa UEFA mai trebuie sa muncim un an, pentru ca acum nu mai este posibil”, a spus Ilyeș, care a adaugat ca, dupa vizionarea filmului „Titanic”, prefera avionul ca mijloc de transport.

Rapidistul Noureddine Ziyati a afirmat ca este pregatit sa paraseasca gruparea gileșteana daca vor exista oferte avantajoase. „Daca va veni la Rapid o oferta pentru mine, eu sînt pregatit sa plec. Sper ca se vor cîștiga ceva bani de pe urma mea, pentru ca așa este fotbalul, o afacere. Acum mergem în Elveția în turneu, unde vom avea cîteva meciuri importante și credca anul viitor ne vom bate la titlu”, a precizat Ziyati. 

Mediafax