Rapid a remizat cu Panathinaikos

Apropo.ro / 01.12.2006, 10:02
Rapid a remizat cu Panathinaikos
Echipa Rapid a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul susținut, joi, în deplasare, în compania formației Panathinaikos Atena, în ultima partida a gruparii giuleștene în grupa G a Cupei UEFA, transmite trimisul MEDIAFAX. Rapid București a evoluat cu un jucator

Echipa Rapid a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul susținut, joi, în deplasare, în compania formației Panathinaikos Atena, în ultima partida a gruparii giuleștene în grupa G a Cupei UEFA, transmite trimisul MEDIAFAX.

Rapid București a evoluat cu un jucator mai puțin din minutul 85, atunci când Marius Constantin a fost eliminat dupa un fault din poziție de ultim aparator asupra lui Salpingidis.

Panathinaikos Atena: 12. Ebede – 24. Vintra (29. Nilsson ’60), 25. Biscan, 5. Morris, 31. Darlas – 9. Romero, 22. Tziolis, 20. Leontiou (15. Andric ’88), 27. Ivanschitz – 26. Mantzios (11. Papadopoulos ’69), 14. Salpingidis. Antrenor: Victor Munoz.

Rapid București: 12. Apoula – 23. M. Constantin, 24. Maftei, 6. Rada – 9. Badoi, 15. C. Lazar, 17. Maldarașanu (18. N. Grigore ’81), 10. Karamyan – 29. Buga (11.Griffiths ’66), 7. Zicu – 99. V. Moldovan (19. Sapunaru ’87). Antrenor Razvan Lucescu.

Cartonașe galbene: Vintra ’14, Darlas ’36 / Maftei ’19, Karamyan ’67, M.Constantin ’75

Meciul a fost arbitrat de o brigada din Italia, avându-l la centru pe Matteo Trefoloni. Trefoloni a fost ajutat de asistenții Luca Maggiani și Antonio Pascariello, în timp ce arbitru de rezerva a fost Andrea Romeo.

La meci au asistat aproximativ 20.000 de spectatori, dintre care circa 500-600 de români. Trei autocare cu fani din România au ajuns, joi, la Atena, iar restul susținatorilor Rapidului sunt muncitori români din Grecia.

Rapid a obținut astfel a patra remiza în grupa G, dupa cele cu Paris Saint-Germain (scor 0-0), Hapoel Tel-Aviv (scor 2-2) și Mlada Boleslav (scor 1-1).

În urma acestui rezultat, Panathinaikos a obținut 7 puncte în grupa G și s-a calificat în șaisprezecimile Cupei UEFA. Rapid mai pastreaza șanse de calificare în primavara europeana, însa trebuie sa aștepte jocul rezultatelor din ultima etapa a grupei G.

Lucescu: Rezultatul mi se pare corect

Tehnicianul Razvan Lucescu considera ca rezultatul din meciul Panathinaikos Atena – Rapid, scor 0-0, din etapa a IV-a a grupei G a Cupei UEFA, este unul corect și firesc, în conformitate cu desfașurarea partidei, transmite trimisul MEDIAFAX.

„0-0 este un rezultat firesc, a fost un joc echilibrat, cu doua echipe bine așezate în teren, care au încercat sa joace agresiv. Probabil ca fiecare echipa ar fi putut marca. Nu cred ca vreuna s-a evidențiat în mod special. A fost o presiune mare, s-a jucat pe puține spații, iar când te eliberai trebuia sa marchezi repede. Având în vedere toate aceste lucruri s-a ratat foarte mult. Oricum, ratarea lui Moldovan nu a fost singura a Rapidului. Rezultatul mi se pare corect, în conformitate cu desfașurarea partidei”, a spus Razvan Lucescu.

Tehnicianul rapidist spera ca Panathinaikos Atena sa nu piarda meciul cu Paris Saint-Germain, din ultima etapa a grupei G, pentru ca astfel Rapidul sa se califice în primavara europeana. „La sfârștiul partidei i-am strâns mâna lui Munoz (n.r. – Victor Munoz, antrenorul formației Panathinaikos) și ne-am complimentat. I-am spus ca sper sa nu piarda la Paris, pentru ca în acest moment depinde de el. Noi ramânem cu satisfacția ca am terminat grupa neînvinși, dar și cu amaraciunea ca va trebui sa așteptam ultimul joc al acestei grupe și sa speram ca Panathinaikos nu va pierde la Paris”, a afirmat Lucescu.

Razvan Lucescu nu crede ca o echipa intra în teren cu gândul de a pierde. „Fiecare jucator și antrenor profesionist intra pe teren cu gândul de a câștiga. Pentru ca este vorba de o cariera, de orgoliul fiecaruia și la acest nivel nu se poate pune altfel problema. PSG este echipa puternica, dar care traverseaza o perioada mai proasta. Dar, în acel meci este vorba și de Panathinaikos, care trece printr-o perioada buna, cu o serie de rezultate pozitive. De ce sa nu cred? Nu pot sa cred ca exista cineva care intra pe teren pentru a pierde”, a spus Lucescu.

Întrebat ce meci din grupa G regreta ca nu l-a câștigat, Razvan Lucescu a raspuns: „Cel cu Mlada Boleslav (n.r. – scor 1-1)”.

De asemenea, antrenorul rapidist a menționat ca Panathinaikos a fost cea mai buna adversara din grupa.

Copos: Sunt convins ca Panathinaikos nu va pierde meciul cu PSG

Principalul acționar al FC Rapid, George Copos, a declarat, în cadrul emisiunii TV Sport Special, ca este convins de faptul ca Panathinaikos nu va pierde meciul cu PSG, din ultima etapa a grupei G a Cupei UEFA, ceea ce ar permite echipei rapidiste sa se califice în faza urmatoare a competiției.

„Panathinaikos este o echipa foarte buna și sunt convins ca nu poate sa piarda la Paris, și atunci Rapid este calificata”, a spus Copos.

Oficialul giuleștean a menționat ca Rapid ar fi fost deja calificata daca ar fi obținut rezultate mai bune în meciurile cu PSG și Hapoel Tel Aviv. „Am facut câteva greșeli, puteam sa câștigam și la Tel Aviv și acasa cu PSG, dar aceasta este fotbalul. Puteam sa batem pe PSG și Hapoel și atunci nu mai era nevoie sa așteptam rezultatele de la Paris. Cred ca și astazi, Rapid putea sa câștige, daca am fi fructificat ocaziile avute”, a mai spus Copos.

Principalul acționar al FC Rapid a adaugat ca nu se pune problema unor schimbari la nivelul conducerii tehnice, deoarece antrenorul Razvan Lucescu „și-a facut foarte bine treaba”, dar ca la sfârșitul anului se va face o evaluare a lotului. „Sunt jucatori care nu au ce cauta la Rapid. Vom întari lotul cu 1-2 jucatori”, a completat oficialul rapidist.

George Copos l-a atacat, din nou, pe unul dintre acționarii gruparii Rapid, Jean Valvis, care a declarat, în cadrul aceleiași emisiuni, ca rezultatele din cupele europene sunt cauzate de lipsa de transparența de la Rapid și ca George Copos platește cu sume mari jucatori care nu au valoare și nu sunt eficienți în atac.

În replica, Copos a declarat: „Valvis este un suporter ca și ceilalți zeci de mii, are și el 0,0095 la suta din acțiuni. Valvis devine din ce în ce mai penibil, din ce în ce mai demagog. La batrânețe începe sa aiba niște probleme. Nu vreau sa mai vorbesc despre Valvis, sa ne ferim de greci”, a spus Copos.

Mediafax