Rapid – Gloria Bistrița, scor 3-1

Apropo.ro / 24.09.2004, 09:51
Rapid - Gloria Bistrița, scor 3-1
Echipa Rapid București a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (2-0), formația Gloria Bistrița, într-un meci din etapa a VIII-a a Diviziei A "Burger". Rapid - Gloria Bistrița 3-1 (2-0) Au marcat: Aliuța '30, S. Ilie '35, D. Niculae '89 /

Echipa Rapid București a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (2-0), formația Gloria Bistrița, într-un meci din etapa a VIII-a a Diviziei A „Burger”.

Rapid – Gloria Bistrița 3-1 (2-0)

Au marcat: Aliuța ’30, S. Ilie ’35, D. Niculae ’89 / Mîndrean ’69

Stadion: „Giulești”

Spectatori: 8.000

Cartonașe galbene: Maldarașanu ’15, I. Stancu ’66 / Frasinescu ’48, Vasilache ’58, Mîndrean ’60

Arbitri: Robert Dumitru – Marcel Savaniu, Zoltan Szekely – Mugurel Draganescu

Observatori: Octavian Goga, Constantin Gheorghe.

Componența formațiilor:

Rapid: Dolha – N. Constantin, Junior, Cr. Ionescu – I. Stancu (V. Negru ’72), Maldarașanu (Pandele ’90+5), Aliuța (Arman Karamian ’90), Ilyeș – S. Ilie, Badoi, D. Niculae. Antrenor Razvan Lucescu.

Gloria: Cîmpeanu – A. Rus, V. Popa, Frasinescu, Dancuș – Mîndrean, S. Costin (Cornea ’69), Cr. Vlad, D. Sînmartean – Pereș, Szekely (Vasilache ’37). Antrenor: Constantin Cîrstea.

Declarații dupa meci:

Razvan Lucescu (antrenor Rapid): „Așa cum am intuit, am avut un meci dificil. Cei de la Gloria au ridicat baricade în fața propriei porți. Atîta timp cît am fost montați pe joc am reușit sa înscriem doua goluri, apoi a intervenit relaxarea și am ajuns sa tremuram. Golul lui Niculae este un gol pe care l-am fi meritat mai devreme. Diferența de scor este justa. Astfel de meciuri sînt foarte dificile. Trebuie multa rabdare și multa atenție, pentru ca poți fi surprins pe contraatac. Cauza caderii din repriza a doua a fost și faptul ca fiecare a încercat sa iasa în evidența și sa marcheze. Sînt mulțumit de evoluția baieților în prima repriza, dar o echipa puternica din punct de vedere mental trebuie sa joace la fel timp de 90 de minute”.

– Întrebat daca este de parere ca mijlocașul Marian Aliuța ar merita sa fie convocat la echipa naționala, Lucescu a spus: „Din punctul meu de vedere sînt mai mulți jucatori de la Rapid care pot fi convocați la echipa naționala, dar acolo este un antrenor”.

Constantin Cîrstea (antrenor Gloria): „Meciul a avut doua parți distincte. În prima repriza Rapidul a atacat și a marcat, iar în a doua noi am revenit, am controlat jocul, am marcat, însa au început greșelile personale, care au dus la primirea celui de-al treilea gol. Gloria se descurca foarte greu în faza de atac. L-am folosit astazi pe tînarul Szekely, care a demonstrat însa ca este prea «crud» pentru a face fața unei astfel de competiții. Este bine ca am reușit sa nu luam cartonașe, pentru ca etapa viitoare avem un meci foarte greu cu Apulum și trebuie sa fim foarte atenți. Momentul psihologic al jocului a fost ratarea lui Dinu Sînmartean, care, daca ar fi înscris, ar fi dus scorul la 2-2. Sînt mulțumit de arbitraj. Aliuța și-a demonstrat înca o data clasa”.

Ciprian Vasilache (jucator Gloria): „N-am facut un joc prea bun în prima repriza, însa în partea a doua am evoluat așa cum trebuia. Cred ca daca marcam la faza lui Sînmartean, bateam Rapidul astazi. Ma bucur ca am jucat astazi bine, dupa o absența mai îndelungata. Sper sa nu ma mai accidentez așa de ușor”.

George Copos (patron Rapid): „Sînt nemulțumit de joc. Am întîlnit astazi o echipa șireata, care este ca un șarpe care te adoarme și apoi te mușca. Am trecut printr-un moment foarte dificil. Bistrița putea sa egaleze și atunci ne-ar fi fost foarte greu. Mi-a fost foarte teama, dar bine ca am cîștigat. Nu jucam ceea ce ar trebui. Nu cred ca ne luptam pentru titlu anul asta”.

Gheorghe Popescu (agent FIFA): „A fost un meci dominat în totalitate de Rapid, care a jucat în prima repriza foarte bine. Gazdele și-au creat mult mai multe ocazii și cred ca a fost o victorie meritata. Rapid este una dintre favoritele la titlu, dar campionatul este numai la început, mai este mult de jucat și este prematur sa ne pronunțam asupra numelui viitoarei campioane. Dupa cum a jucat astazi pot spune ca Aliuța este unul dintre cei mai în forma jucatori din campionat”.

Victor Becali (agent FIFA): „Din punctul meu de vedere, Aliuța poate fi o soluție pentru echipa naționala, dar depinde de Iordanescu. Aliuța este un jucator bun, iar la Rapid se poate exprima mult mai bine în joc decît la orice alta echipa din campionat”.

– În tribunele stadionului Giulești s-au aflat și cîțiva impresari italieni. Victor Becali a afirmat însa ca aceștia nu au venit pentru a urmari jucatori de la Rapid, ci se afla în România pentru a vedea cîteva meciuri de juniori.

– La meci au asistat, printre alții, selecționerul Anghel Iordanescu, antrenorul echipei Dinamo, Ioan Andone, tehnicianul Dumitru Dumitriu, ministrul Afacerilor Externe, Mircea Geoana, coordonatorul loturilor naționale de juniori, Florin Halagian, și patronul clubului Sportul Studențesc, Vasile Șiman.

Mediafax