Rapid l-a transferat pe Ovidiu Herea

Apropo.ro / 20.07.2007, 09:09
Rapid l-a transferat pe Ovidiu Herea
Principalul acționar al FC Rapid, George Copos, a declarat, joi, agenției MEDIAFAX ca a ajuns la un acord cu președinte CA al FC Național, Constantin Iacov, pentru transferul lui Ovidiu Herea la gruparea giuleșteana. "Negociez de mai mult timp cu domnul

Principalul acționar al FC Rapid, George Copos, a declarat, joi, agenției MEDIAFAX ca a ajuns la un acord cu președinte CA al FC Național, Constantin Iacov, pentru transferul lui Ovidiu Herea la gruparea giuleșteana.

„Negociez de mai mult timp cu domnul Iacov, au fost discuții multe legate de acest transfer, dar astazi, în cele din urma, am reușit sa ajungem la un acord. Ma bucur foarte mult ca l-am transferat pe Herea, este un jucator de valoare de care avem nevoie. Nu pot sa spun cât ne-a costat, oricum este o suma mare”, a spus Copos.

Oficialul giuleștean a menționat ca Herea urmeaza sa semneze un contract pe patru ani cu Rapid. „Cele doua cluburi s-au înțeles, mai ramâne ca jucatorul sa semneze contractul. Mâine, în jurul prânzului, Herea se întoarce din Germania, de la Munchen, și speram sa semneze un contract pe patru ani cu Rapid”, a precizat Copos.

Constantin Iacov a declarat, în aceasta vara, ca valoarea lui Ovidiu Herea este de 3 milioane de euro, preț ce poate fi negociat.

Manea: E obligatoriu sa rezolvam problema dintre domnul Copos și suporteri, trebuie aparat și dânsul

Fostul fotbalist Nicolae Manea, instalat în funcția de secretar general al FC Rapid, a declarat, joi, agenției MEDIAFAX, ca starea conflictuala dintre George Copos și suporteri va fi aplanata, precizând ca acționarul majoritar trebuie aparat pentru ca este totuși investitorul clubului.

„Este obligatoriu sa rezolvam problema dintre domnul Copos și suporteri. Și eu spun ca toate aceste probleme au plecat din interior. Domnul Copos trebuie un pic aparat, este totuși investitorul Rapidului. Mai mult ca sigur ca o sa am și o discuție cu suporterii, mai ales ca începe un nou campionat. Sper sa nu se continue ca la amicalul cu Petrolul, dar eu spun ca se va rezolva totul în viitor”, a spus Manea.

Noul secretar general a explicat de ce l-a criticat în presa pe George Copos în urma cu aproximativ doua luni și jumatate. „Eu în ultimul timp ce declarații am facut, practic nu le-am facut împotriva domnului Copos, ci împotriva sistemului. La cluburile mari sunt foști jucatori care își reprezinta echipele, cum e Mijatovici la Real Madrid de exemplu. Domnul Copos s-a gândit bine pâna la urma. Ca pentru mine nu e nimic necunoscut la Rapid, sunt de-o viața acolo. Acum am înțeles mai multe lucruri și poate ca și eu am greșit ca n-am fost în cunoștința de cauza. Așa ca aceste doua saptamâni de negocieri au fost benefice pentru ca ne-am spus la punct cu ce am avut de spus fiecare. Sper sa înțeleaga ca putem colabora în viitor în interesul Rapidului”, a adaugat secretarul general.

La sfârșitul lunii aprilie, Manea l-a caracterizat într-un interviu acordat publicației Kicker pe George Copos drept „un tip de o falsitate rara, rod al școlii comuniste”. „Copos a colaborat foarte bine cu Dinamo. La un meci împotriva lor, eu ma agitam ca disperatul pe banca. A venit Stanciu la marginea terenului și mi-a spus: «nea Nae, stai liniștit, Dinamo trebuie sa cîștige azi». Ne-au batut cu 2-0, iar dupa meci Copos le-a dat prime dinamoviștilor! Ce face acum, e doar de fațada. Credeți ca degeaba spun Badea, Borcea și Dinu ca patronul Rapidului se bucura pentru victoriile lui Dinamo? În sufletul sau este dinamovist, așa cum sunt eu rapidist. (…) În fond, e firesc, prima dragoste nu se uita niciodata. Copos n-are nici o treaba cu Rapidul și cu spiritul Rapidului. (…) A investit, corect, dar n-a investit atît cît a cîștigat. Asta n-o spune. A cîștigat foarte mult. Și nu numai bani. A ajuns vicepremier prin Rapid, nu prin «Ana Pan». (…) Nu-i neaparat un interes. Doar ca lui Copos i-au ramas deprinderile de comunist. În vremurile acelea, cine era iubit, trebuia desființat. Nu accepta lînga el oameni cu personalitate și care refuza sa se umileasca. În plus, îi pacalește pe toți”, spunea Manea la sfârșitul lunii aprilie.

Nicolae Manea susține și acum ca va face tot posibilul pentru a aduce în staff-ul clubului foști jucatori rapidiști. „Eu în timpul negocierilor i-am zis ca nu am spus ce-am spus ca sa ma ia pe mine, dar sunt jucatori, foști colegi de-ai mei care poate meritau mai mult ca mine. Dar s-a oprit la mine și am convenit sa lucram împreuna. Sper sa mai aducem și alți rapidiști. Sunt oameni capabili, foști jucatori, care pot sunt atașați de Rapid și pot face treaba. Nu pot sa dau nume acum, trebuie sa ma aranjez și eu, dar avem în vedere așa ceva. Eu îmi doresc neaparat niște oameni la club, care merita cu siguranța”, a declarat, joi, Manea.

Secretarul general a menționat ca salariul sau la Rapid nu a fost o prioritate în timpul negocierilor cu George Copos. „Capitolul financiar al contractului meu cu Rapid nu s-a discutat decât la sfârșit. Altele au fost problemele care au facut ca negocierile sa dureze atât. Se știe foarte bine ca domnul Copos nu este prea darnic, dar nu asta a fost problema. Nu e prioritara partea financiara. Eu peste tot unde am fost în ultimul timp, toți îmi ziceau Manea de la Rapid. Chiar și pe strada, tot așa îmi zice lumea și ma întreaba ce mai e pe la Rapid. Așa ca era ceva care ma râcâia, era o nostalgie legata de Rapid”, a precizat oficialul giuleștean, care a semnat, joi, un contract pe termen nedeterminat cu Rapid.

Nicolae Manea s-a nascut în București, la 11 martie 1954. La 11 a venit la Rapid și doi ani mai tarziu a fost legitimat. A debutat la Rapid pe 16 martie 1974, într-o partida cu Steagul Roșu Brașov, încheiata la egalitate, scor 1-1, și a evoluat la aceasta formație timp de 13 ani.

De numele lui Manea se leaga câștigarea ultimei Cupe a Romaniei înainte de Revoluție, într-o ediție în care giuleștenii treceau de Jiul, Dinamo, Ceahlaul, Steaua, iar în ultimul act de Craiova. În acea partida, la scorul de 0-1, Manea a egalat în minutul 70, pentru ca în minutul 100 al prelungirilor sa înscrie golul victoriei. În cariera sa, Manea a jucat 209 meciuri în Divizia A, unde a marcat 42 de goluri, fiind selecționat în echipa naționala pentru meciul amical cu Iran, scor 2-2, disputat la Teheran.

Dupa ce s-a retras din activitate, Manea a debutat ca antrenor la Rapid spre finalul sezonului 1996-1997, într-o partida cu Oțelul, în deplasare, încheiata la egalitate, 1-1, fiind interimar. În sezonul 1997-1998, el a fost secundul lui Mircea Lucescu la Rapid.

Mediafax