Rapid și delicios: Ouă cuiburi la cuptor

De: Carmen Ulian / 31.12.2014, 09:00
Rapid și delicios: Ouă cuiburi la cuptor
Este un preparat culinar ce poate fi servit la orice masă din zi, iar cei mici vă vor ruga să le mai faceți și altădată.

Dacă ți-am făcut poftă, atunci ar trebui să afli mai repede rețeta.

Ingrediente

Se folosesc câte ouă doriți sau atâtea ouă câte persoane servesc masa. Acest aspect este discutabil. Pe lângă ouă mai aveți nevoie de ceva brânzeturi, după preferințe și buzunar, bacon sau prosciutto sau altceva în loc, ceapă verde dacă doriți, sare, piper și hârtie de copt.

Cum preparăm ouăle cuiburi sau norișori cu ouă

Se separă gălbenușurile de albuș, albușurile se bat bine până când stau liniștite în castron (se fac spumă densă). Adăugați ceapa verde tăiată mărunt, sau orice altceva poftiți să puneți, sarea, piperul, tipul de șunculiță pe care l-ați pregătit și amestecați bine.

Pe hârtia de copt din tavă așezați amestecul cu albuș gen cuib și faceți puțin loc pentru gălbenuș în mijloc. După ce albușul a stat la cuptorul încins circa 3-4 minute, scoate tava și adaugă gălbenușul, apoi mai bagă la cuptor pentru alte 2-3 minute. Sunt gata când s-au rumenit ușor. Rețeta poate fi îmbunătățită în funcție de imaginația pofticiosului. Poftă bună!