Rapid si Dinamo vor juca cu spectatori

Apropo.ro / 30.11.2007, 10:21
Rapid si Dinamo vor juca cu spectatori
Comisia de Apel a FRF a decis anularea sanctiunilor cu suspendarea terenului dictate cluburilor Rapid si Dinamo, pastrand insa amenzile.
Comisia de Apel a FRF a decis anularea sanctiunilor cu suspendarea terenului dictate cluburilor Rapid si Dinamo, pastrand insa amenzile.

„Ni s-a acceptat partial, atat noua, cat si celor de la Dinamo, memoriul depus. Mai exact ni s-a ridicat sanctiunea cu suspendarea terenului, pastrandu-se doar amenda de 30.000 de lei noi”, a declarat directorul general al gruparii giulestene, Constantin Zotta.

Zotta a explicat ca membrii comisiei au judecat dupa noul regulament, aprobat de Comitetul de Executiv al FRF in luna octombrie. „Am beneficiat de schimbarea Regulamentului Disciplinar din octombrie. A fost aplicat articolul 33, in care se mentioneaza ca daca cei care au savarsit faptele au fost prinsi si amendati de Jandarmerie atunci clubul este supus doar penalitatii financiare atata timp cat nu este recidivist. Nici noi si nici Dinamo nu suntem recidivisti avand in vedere ca noul regulament este din luna octombrie”, a spus Zotta.

In ciuda deciziei luate, joi, Dinamo ar putea juca totusi fara spectatori partida cu UTA din cadrul etapei a XVII-a a Ligii I, gruparea alb-rosie urmand sa fie judecata, vineri, de Comisia de Disciplina a FRF pentru incidentele de la derbiul cu Steaua.

Aceasta este cea de-a doua decizie in favoarea clubului Dinamo luata de Comisia de Apel, dupa incidentele din prima etapa a Ligii I, cand Comisia de Disciplina a sanctionat gruparea din Soseaua Stefan cel Mare tot cu disputarea a doua etape fara spectatori. Atunci suporterii dinamovisti s-au batut cu fortele de ordine.

Comisiei de Disciplina a FRF a decis pe 21 noiembrie ca echipa Dinamo sa dispute doua meciuri pe teren propriu fara spectatori, iar Rapid o partida cu portile inchise, dupa incidentele de la intalnirea dintre cele doua formatii, castigata de rapidisti cu scorul de 2-0. De asemenea, clubul Dinamo a fost amendat cu 50.000 de lei, iar Rapid cu 30.000 de lei. Cele doua grupari au fost suspendate pentru incidentele de la partida din 4 noiembrie, din etapa a XV-a a Ligii I, dar si pentru scandarile rasiste ale suporterilor.