Rapid – Sportul Studențesc, scor 3-0

Apropo.ro / 05.06.2006, 09:58
Rapid - Sportul Studențesc, scor 3-0
Echipa Rapid București a învins, duminica, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (0-0), formația Sportul Studențesc, în etapa a XXIX-a, penultima, a Diviziei A. Golurile au fost înscrise de Mugurel Buga '57, Viorel Moldovan '60 și Daniel Niculae '70. În minutul 41,

Echipa Rapid București a învins, duminica, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (0-0), formația Sportul Studențesc, în etapa a XXIX-a, penultima, a Diviziei A.

Golurile au fost înscrise de Mugurel Buga ’57, Viorel Moldovan ’60 și Daniel Niculae ’70.

În minutul 41, portarul Sportului, Eduard Stancioiu a aparat un penalti executat de Viorel Moldovan, acordat de arbitrul Alexandru Tudor ca urmare a unei intervenții în careu al lui Razvan Patriche asupra lui Daniel Niculae.

Rapid a deschis scorul în minutul 57, prin Mugurel Buga. Valentin Badoi a centrat din lovitura libera de pe partea dreapta, Daniel Niculae a preluat în careu, apararea Sportului nu a putut respinge, iar mingea a ajuns la Buga, care a înscris cu un șut de la 8 metri, din întoarcere, la colțul lung.

Viorel Moldovan a majorat avantajul pentru Rapid în minutul 60. Badoi a centrat de pe partea dreapta, de la marginea careului, Buga a prelungit pâna la Moldovan, care a reluat în plasa de la șase metri, pe sub portarul Stancioiu.

Daniel Niculae a marcat pentru 3-0 în minutul 70. Niculae a intrat în careu și a trimis un lob de la 15 metri lateral dreapta la colțul lung.

În minutul 90+2, Ionuț Mazilu a marcat, dar golul sau a fost anulat pe motiv de ofsaid.

Rapid: 1.Coman – 23. M. Constantin, 24. Maftei, 6. I. Rada (14. Perja ’79) – 9. Badoi, 13. E. Dica (8. V. Negru ’55), 25. R. Stancu, 10. Karamyan – 29. Buga, 21. D. Niculae, 99. V. Moldovan (20. Burdujan ’72). Antrenor: Razvan Lucescu.

Sportul: 33. Stanciou – 7. St. Stancu, 2. Rațiu, 6. Secareanu, 24. Patriche – 10. T. Balan (17. Oae ’81), 4. Nicola (14. Ferfelea ’46), 8. Cruceru, 20. Varga – 18. Curelea, 22. M. Nae (9. Mazilu ’54). Antrenor: Gheorghe Mulțescu

Cartonașe galbene: Rada ’18, D. Niculae ’51, Karamyan ’77, R. Stancu ’90+2 / Cruceru ’38, Nae ’54

Meciul a fost arbitrat de Alexandru Tudor, ajutat la cele doua linii de Nicolae Marodin și Adrian Vidan. Rezerva a fost Alexandru Deaconu

Observatorii partidei au fost Gheorghe Nedelescu și Gheorghe Constantin.

La începutul meciului, suporteri din galeria Rapidului au aruncat artificii.

Portarul Sportului, Eduard Stanciou, a fost huiduit și înjurat la fiecare atingere de balon înca din primul minut al partidei, iar suporterii au scandat „Stancioiu – sluga lui Steaua”, facând aluzie la penaltiul provocat în meciul cu echipa din Ghencea din etapa precedenta, pierdut de „studenți” cu scorul de 1-2.

Patronul Sportului, Vasile Șiman, a fost înjurat de suporterii de la tribuna zero, dupa ce a protestat din tribuna oficiala la un fault asupra lui Tiberiu Balan

Și arbitrul Alexnadru Tudor a fost înjurat, fiind scandate trivialitați la adresa sa.

La meci au fost prezenți și Robert Ilyeș și Marius Maldarașanu, care au stat în tribuna oficiala, au salutat galeria giuleșteana și au scandat trivialitați la adresa Stelei.

La scorul de 2-0 pentru Rapid, cei aproximativ 9.000 de spectatori prezenți au scandat pentru jucatorii rapidiști: „Pentru noi sunteți campioni”.

În cursul zilei de duminica, președintele CA al FC Steaua, Gigi Becali, a fost la cantonamentul Sportului, unde le-a promis „studenților” ca-i va premia cu câte 5.000 de euro în cazul în care vor obține o remiza sau o victorie în fața Rapidului.

Lucescu: Rapid este echipa frumoasa a campionatului

Antrenorul Razvan Lucescu a declarat ca, indiferent cine va câștiga titlul, Rapid este „echipa frumoasa a campionatului”, facând trimitere și la atacurile îndreptate împotriva gruparii giuleștene de rivalii de la Steaua „pentru a distrage atenția de la ce fac ei cu adevarat”.

„S-a vazut o diferența mare între meciurile care se joaca în campionat și cele de la ora 8 și jumatate. Indiferent ce se va întâmpla miercuri, Rapid ramâne echipa frumoasa a campionatului, chiar daca alta va fi campioana. Țin totuși sa felicit jucatorii și antrenorul echipei Steaua pentru rezultatele din Cupa UEFA și din campionat, pentru ca știu ca munca noastra se face cu mult efort”, a declarat Razvan Lucescu, în cadrul conferinței de presa de la finalul meciului Rapid – Sportul Studențesc, scor 3-0, din etapa a XXIX-a a Diviziei A.

Lucescu considera ca jucatorii și antrenorul echipei Sportul au criticat jocul dur al Rapidului deoarece în alte meciuri nu au întâlnit formații care sa li se opuna cu atâta determinare și agresivitate. „Putea fi și 6-0, așa cum putea fi și 3-2. Jucatorii Rapidului au acest joc barbatesc, agresiv. Probabil ca, spre deosebire de alte echipe pe care le-a întâlnit domnul Mulțescu (n.r. – antrenorul Sportului, Gheorghe Mulțescu) noi am avut aceasta rautate, o rautate care ne-a ajutat pâna acum sa avem rezultate bune în cupele europene”, a comentat Lucescu.

Tehnicianul rapidist s-a declarat nemulțumit de lipsa de reacție a conducerii FC Rapid la atacurile îndreptate împotriva echipei giuleștene de rivali, subliniind ca acest aspect îl face sa nu fie înca hotarât în privința continuitații sale pe banca tehnica a „alb-vișiniilor”. „Pentru ca înca nu sunt hotarât daca sa continui la Rapid se datoreaza și faptului ca dupa unele rezultate mai puțin bune conducerea clubului nu a ieșit la atac și a permis unora sa arunce cu noroi în munca noastra. Toate aceste porcaieli au avut darul de a distrage atenția de la ce fac ei cu adevarat”, a punctat Lucescu, facând aluzie la acuzele oficialilor FC Steaua privind corectitudinea partidelor disputate de Rapid.

Întrebat cum comenteaza faptul ca patronul rapidist George Copos a spus ca se alinta atunci când nu da înca un raspuns în privința ramânerii sale la Rapid, Razvan Lucescu a raspuns: „Nu cred ca sunt alintat și va vedea acest lucru. Dânsul m-a considerat întotdeauna un copil și de aceea am spus ca ma așteptam la o alta atitudine ca urmare a atacurilor pe care echipa dânsului le-a avut de înfruntat. Probabil ca decizia plecarii o voi lua dupa încheierea campionatului”.

Lucescu a menționat ca nici el și nici ceilalți oficiali ai Rapidului nu se pot opune plecarii lui Daniel Niculae la Auxerre, daca gruparea franceza va achita clauza de reziliere a contractului atacantului. „Atât eu, cât și Daniel Niculae suntem înca la Rapid. Dupa meciul de miercuri ne vom așeza și vom vedea exact care sunt drumurile noastre. Știu ca Nico poate pleca fara acordul clubului. Nimeni nu se poate opune plecarii lui, pentru ca are o clauza în contract. Eu nu am forța sa stopez acest transfer și nimeni nu o poate face”, a spus Lucescu.

Tehnicianul rapidistul crede ca partida pe care Steaua o va disputa, miercuri, în deplasare, în fața formației FC Vaslui, în ultima etapa a Diviziei A, va fi una corecta. „Eu cred totuși în orgoliul domnului Porumboiu de a demonstra ca echipa lui are valoare”, a comentat Lucescu.

Mulțescu a caracterizat drept „un carnagiu” meciul cu Rapid

Antrenorul echipei Sportul Studențesc, Gheorghe Mulțescu, a caracterizat meciul cu Rapid, din etapa a XXIX-a a Diviziei A, ca pe „un carnagiu” și a declarat ca nu se aștepta ca la acest nivel sa se mai practice un joc „la intimidare”, așa cum a facut, duminica, formația giuleșteana.

„N-am putut sa jucam. În prima repriza a fost un carnagiu. S-a depașit orice limita. Este incredibil ca, în secolul XXI, ajungem sa jucam la intimidare la nivelul Diviziei A. Se poate sa-i calci în picioare de maniera asta? Balan parca a fost operat. Sigur ca Rapid a demonstrat ca are valoare, dar azi a fost ca un vis urât. La pauza, se uitau în vestiar la mine și nu le mai venea sa intre pe teren. Daca îi vedeți… Toți sunt «operați» pe tibii, pe glezne, pâna pe sus pe coapsa”, a spus Mulțescu.

Tehnicianul Sportului l-a atacat și pe arbitrul întâlnirii, Alexandru Tudor, pentru faptul ca nu a sancționat intrarile dure al rapidiștilor. „Ce am trait azi, pentru mine este un vis urât. N-am mai vazut de mult așa ceva, de prin Divizia C sau Onoare. Atunci se mai juca la intimidare și sub obladuirea unui arbitru, daca îi pot spune arbitru. Pentru mine el astazi a murit ca om. Trebuiau sa fie cel puțin trei «roșii» în acest meci”, a punctat Gheorghe Mulțescu.

Mediafax