Raport privind OZN-urile, făcut public în Marea Britanie

De: Marian Andrei / 12.07.2012, 09:54
Raport privind OZN-urile, făcut public în Marea Britanie
Arhivele Naționale britanice au publicat o serie de arhive ce cuprind rapoarte și anchete guvernamentale despre semnalarea unor Obiecte Zburătoare Neidentificate (OZN-uri), dintre care unul deasupra stadionului echipei de fotbal Chelsea.

Cele 25 de documente făcute publice de Arhivele Naționale  includ „un raport lung către biroul fostului premier, Tony Blair, privind politica în materie de OZN-uri”, însoțit de o descriere a postului de agent al biroului pentru OZN, calificat drept „munca cea mai stranie din Whitehall”.

Printre anchetele cele mai ciudate figurează și semnalarea unui OZN, de către un polițist, în apropierea clubului de fotbal Chelsea, precum și vizita a trei „oameni în negru” făcută unei persoane care a declarat că a văzut un OZN în Lincolnshire.

Potrivit arhivelor, un proprietar de hotel din Țara Galilor a susținut că dintr-un OZN, care aterizase, „doi humanoizi fără fețe și cu siluetă impozantă au ieșit și au început să facă niște măsurători”.

În aceste dosare sunt incluse și detaliile unui raport din 1995, întocmit de un agent al serviciilor de informații în ceea ce privește OZN-urile al Ministerului Apărării, în care se specula asupra motivului vizitei pe Pământ a extratereștrilor. Agentul considera că această vizită avea ca motiv probabil o misiune de recunoaștere militară, de dezvoltare științifică sau turism.