Rapper-ul Jay Z: „În tinerețe făceam bani vânzând droguri”

Apropo.ro / 04.10.2013, 15:30
Rapper-ul Jay Z:
Jay Z a făcut câteva dezăluiri pentru Vanity Fair despre cum a început să facă primii bani de buzunar. Nici nu era greu de imaginat...

Cântărețul Jay Z, 43 de ani, își amintește cum în urmă cu 25 de ani nici nu visa la faima de astăzi sau la cei aproape 500 de milioane de dolari din conturi. Primii săi bani i-a făcut din vânzarea drogurilor.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău

„Totul se învârte în jurul banilor. Am fost și dealer de droguri„, povestește Jay Z celor de la Vanity Fair, referindu-se la zilele petrecute pe străzile din Brooklyn. „Mai aveam de ales să fac bani angajându-mă la frizerie sau spălătorie auto”, mai spune artistul.

„Ca să stai într-o așa afacere trebuie să știi o mulțime de lucruri. Nu trebuie să îți fie teamă sau să fii o pisicuță. Oportunități nu ai. Iar pericolul de a intra la închisoare sau de a fi împușcat este prezent mereu”, spune Shawn Carter – numele real al artistului.

Niciodată nu a ascuns detalii din trecutul său. De acest capitol al vieții sale, artistul a mărturisit în primele cântece ale sale.

Jay Z își compunea singur piesele, pe care le imprima pe CD-uri vânzându-le ulterior celor din jur. „Fosta meserie” l-a ajutat în managerierea banilor pe care îi are astăzi.

Ani de zile s-a promovat singur pentru a se face cunoscut. Abia în 1994, Payday Records i-a acordat o șansă în muzică. Nefiind mulțumit de aceștia, pentru că nu era promovat, Jay a înființat un an mai târziu propria lui casă de discuri – Roc-A-Fella Records, alături de alți doi prieteni.

Drumul către succes a necesitat apoi multă muncă, efort, investiții, iar soarele a răsărit într-un final și pe strada sa. Cine nu-l știe acum pe Jay Z, soțul lui Beyonce, câștigătorul a 13 premii Grammy?