Rătăciţi în Panama – Un reality show din junglă

Apropo.ro / 17.08.2009, 00:00
Rătăciţi în Panama - Un reality show din junglă
Din această toamnă, Kanal D îşi diversifică grila de programe cu un nou reality show: ”Rătăciţi în Panama”. Realizat în colaborare cu casa de producţie Paprika, show-ul are următorul ”inventar”: trei echipe, 18 concurenţi, trei plaje din Panama, un premiu de 50.000 de euro şi o investiţie de două milioane de euro. Şi Andrei Gheorghe în postura de prezentator!

Filmările se vor desfăşura timp de mai bine de o lună în şapte locaţii din arhipelagul Bocas del Toro din Pana­ma, urmînd ca marea finală să se desfăşoare live în Bucureşti, în luna decembrie. Formatul original, ”Desa­fio”, se bucură de un succes uriaş în America Centrală şi este produs de televiziunea columbiană Caracol TV.

Producţia implică peste 250 de persoane în echipa tehnică, români şi colum­bieni. Andrei Gheorghe este cel care va modera întregul show, ale cărui costuri de producţie se ridică în jurul sumei de 2 milioane de euro. ”Rătăciţi în Panama” se va difuza zilnic, de luni pînă joi, urmînd ca în weekend să aibă loc ediţiile eli­minatoare.

Regulile jocului

Cei 18 concurenţi vor lupta pentru şansa de a cîştiga marele premiu de 50.000 de euro. Show-ul are la bază conceptul de ierarhizare a celor trei clase sociale: cea de vîrf, de mijloc şi cea de jos. Astfel, cei 18 concurenţi vor fi selectaţi în felul următor: 6 dintre ei sînt vedete, 6 sînt persoane cunoscute (foşti participanţi în alte emisiuni TV), iar ultima echipă de 6 este formată din oameni obişnuiţi, care s-au prezentat la casting.

Există trei plaje: “Insula condamnaţilor” – un loc în care concurenţii sînt nevoiţi să îşi construiască singuri adăposturi şi să caute de mîncare; “Insula speranţei” – aici, concurenţii dispun de toate ma­­terialele necesare pentru a-şi cons­trui adăposturi; “Insula Paradisului” – un loc în care concurenţii nu au altceva de făcut decît să se relaxeze şi să se bucure de o vacanţă de lux. Fiecare episod va conţine o serie de probe, unele în care cele trei echipe vor lupta una împotriva celeilalte, iar altele în care luptele se vor purta individual, între concurenţi. În final, vor rămîne doar doi concurenţi, iar marele cîştigător va fi ales prin televoting în finala transmisă de la Bucureşti, la sfîrşitul anului.