„Ratatouille” ramane preferatul criticilor

Apropo.ro / 23.01.2008, 11:22
"Ratatouille" a fost recompensat cu premiul Golden Tomato, premiu acordat peliculelor cu cele mai multe cronici favorabile.

"Ratatouille", "Atonement" si "Ultimatumul lui Bourne" au fost recompensate, luni, cu premiul Golden Tomato, acordat peliculelor care au avut cele mai multe cronici favorabile din partea criticilor si a cinefililor.

Premiile Golden Tomato (Rosia de Aur), aflate la cea de-a noua editie, sunt acordate de site-ul de internet RottenTomatoes.com, care analizeaza si ia in calcul cronicile favorabile aparute de-a lungul anului in presa scrisa, online, pe posturile de radio si televiziune.

"Ratatouille", in regia lui Brad Bird, povestea unui soarece care-si doreste sa devina maestru bucatar, a fost desemnat cel mai bun lungmetraj animat, cu 96% din voturi, potrivit tomatometrului de pe acest site. Povestea de dragoste irlandeza "Once", de John Carney, a fost desemnata cel mai bun film lansat in editie limitata si cel mai bun musical (98%). "Atonement", de Joe Wright, a primit premiul Golden Tomato pentru cea mai buna poveste de dragoste, in timp ce "Ultimatumul lui Bourne", de Paul Greengrass, a castigat la categoria actiune/ aventura. "Juno", de Jason Reitman, a primit titlul de cea mai buna comedie, in timp ce "Nu exista tara pentru batrani", in regia fratilor Joel si Ethan Coen, a fost desemnat cel mai bun thriller. "Away From Her", de Sarah Polley, a primit premiul Golden Tomato pentru cea mai buna drama, "Sicko", in regia lui Michael Moore, a fost numit cel mai bun documentar, iar "Grindhouse", de Quentin Tarantino si Robert Rodriguez, a castigat la categoria "horror".

Cea de-a cincea parte a francizei "Harry Potter", "Ordinul Phoenix", in regia lui David Yates, a fost recompensata cu un premiu Golden Tomato pentru cea mai buna productie SF/ fantezie, iar "Magie in Manhattan", de Kevin Lima, a castigat la categoria "cel mai bun film destinat intregii familii". "Viata celorlalti", film recompensat cu un premiu Oscar in 2007, in regia lui Florian Henckel von Donnersmarck, a primit titlul de cel mai bun film intr-o alta limba decat engleza.

Moldy Tomato (Rosia mucegaita), premiu acordat peliculei cu cele mai putine cronici favorabile, a revenit peliculei "Because I Said So", de Michael Lehmann.