RATB, singurele achiziții din acest an: două tramvaie noi!

De: Carmen Ulian, Dragos Tanase / 23.12.2014, 09:00
RATB, singurele achiziții din acest an: două tramvaie noi!
Regia Autonomă de Transport București (RATB) București a recepționat două tramvaie Bucur LF, singurele achiziții de mijloace noi de transport făcute în acest an. Ele vor circula pe linia 1 (Șura Mare-Piața Iancului), acolo unde sunt și celelalte tramvaie de acleși tip.

RATB București a recepționat două tramvaie Bucur LF, singurele achiziții de mijloace noi de transport făcute în acest an, a declarat Ion Dedu, director Direcția Transporturi din Primăria București, direct responsabil de RATB, pentru economica.net.

Tramvaiul Bucur are o lungime de 25 de metri, o înălțime de 3,7 metri și o lățime de 2,45 metri. Vechiculul gol are o masă de 34 de tone, iar complet încărcat cu pasageri are 50,5 tone.

Este dotat cu instalație de aer condiționat, sistem automat de comutare a macazului, sistem de taxare automată și de numărare a pasagerilor, la cerere cu sistem de informare călători, audio și video.

Tramvaiele Bucur sunt un concept local și costă circa 900.000 de euro bucata. Un tramvai modern, cu podea 100% coborâtă, pornește de la 1,4 milioane de euro.

Bugetul total al RATB pentru acest an a fost de 710 milioane de lei(circa 165 de milioane de euro), din care 560 de milioane de lei reprezintă subvenția Primăriei.