Raul Castro nu negociaza revolutia

De: Marian Andrei / 02.08.2009, 12:10
Raul Castro nu negociaza revolutia
Presedintele cubanez a avertizat ca nu a preluat puterea de la fratele sau Fidel pentru "a restaura capitalismul" in Cuba

Presedintele cubanez, Raul Castro, a avertizat Statele Unite si Uniunea Europeana ca sistemul politic al Cubei va fi mentinut

Intr-un discurs de inchidere a sedintei parlamentare dedicate in mare parte pe dificultatile economice ale tarii, Raul Castro a reiterat dispozitia sa de a discuta "despre absolut orice", cu exceptia sistemului politic si social al insulei comuniste.

"Ma vad obligat, cu tot respectul, sa ii raspund doamnei Clinton, dar si Uniunii Europene, ca nu am fost ales presedinte pentru a restaura capitalismul in Cuba si nici pentru a renunta la Revolutie", a spus el, in aplauzele deputatilor. "Am fost ales pentru a mentine si a perfectiona socialismul, nu pentru a-l distruge. Acest lucru trebuie sa fie foarte clar", a adaugat Castro.

Raul Castro, in varsta de 78 de ani, a preluat puterea  de la fratele sau mai mare, Fidel Castro, care s-a retras din motive de sanatate.

Â