Râul Verzasca din Elveția, cel mai limpede din lume (Video)

Apropo.ro / 24.04.2012, 16:30
La o primă vedere ai putea spune că este vorba de o pictură, atunci când vezi o imagine a Râului Verzasca, dar în realitate el chiar există!

Un râu mai cristalin decât Verzasca din Elveția s-ar putea să nu existe. Cu ochiul liber se poate observa la peste 10 metri adâncime, atât este el de limpede.

Râul Verzasca are o lungime de 30 de kilometri și este renumit în lumea întreagă datorită culorii turcoaz a apei.

În apă ești într-un alt univers, unul minunat, care îți oferă priveliști spre lumea exterioară așa cum sunt ele de fapt. Nimic nu alterează lumea de la suprafață. Tocmai de aceea mulți fotografi s-au înghesuit să imortalizeze peisajele, așa cum se văd de la suprafață, ba chiar invers, din interiorul apei.

Frumusețea naturii îți oferă impresia că ai în fața ochilor o pictură în ulei sau a unui artist modern. Să nu uităm că se află și în apropierea Munților Alpi, ceea ce îi conferă peisajului o și mai mare somptuozitate.

În zonă, rocile în culori vibrante au format jacuzzi naturale, unde turiștii se răsfață în voie.

Locul este popular și în rândul celor care sunt pasionați de scufundări sau chiar bungee jumping.

Aici s-a filmat chiar scena de deschidere din pelicula „James Bond Golden Eye„, ce a durat 7,6 secunde și a fost o săritură de pe barajul Verzasca (cel mai mare baraj din Europa) de la 220 de metri.

Elvețianul Claudio Gazzaroli este unul dintre fotografii care au reușit să imortalizeze frumusețea locului.