Razboi in Europa, peste 7 ani

Apropo.ro / 02.11.2011, 13:37
Razboi in Europa, peste 7 ani
Jurnalistii de la Daily Mail au realizat un experiment prin care au incercat sa prevada viitorul Europei.

Jurnalistii de la Daily Mail au colaborat cu un istoric in cadrul unui experiment menit sa arate care va fi viitorul Europei. Rezultatul nu pare a fi unul imbucurator, mai ales ca anumite concluzii se apropie de realitate.

Cei de la Daily Mail au publicat un scenariu imaginar al istoricului Dominic Sandbrook, care plecand de la afirmatia cancelarului german de saptamana trecuta facuta in Parlamentul German, si-a imaginat ca Europa va intra in razboi pana in 2018.

„In martie 2016, armata lui Vladimir Putin a ocupat Lituania, Belarus si Moldova. Criza din Europa este oportunitataea Rusiei, a spus Putin. Aceste zile de umilinta au luat sfarsit. Imperiul nostru va fi restabilit”. Acestea sunt randurile unui material scris de catre presa britanica intr-un experiment jurnalistic fara precedent.

Ministrul de finante polonez, Jacek Rostowski, a carui tara detine presedintia semestriala a Uniunii Europene, avertizeaza in privinta unui razboi pe continent, in urmatorii 10 ani, daca zona euro se prabuseste.

Chiar si Angela Merkel facea anumite declaratii in Parlamentul de la Berlin: „Nimeni nu ar trebui sa se gandeasca ca in urmatoarea jumatate de secol va fi asigurata pacea si prosperitatea. Daca euro cade, Europa cade„.