Razboi online pe toata linia

Apropo.ro / 22.12.2004, 09:56
Razboi online pe toata linia
Basescu și Nastase s-au înfruntat și pe net, în vazul tuturor internauților. Batalie de dinainte pierduta pentru fostul premier, din vreme ce marinarul și-a recrutat votanții exact din categoria "marinarilor" obișnuiți cu navigarea pe apele colorate ale

Basescu și Nastase s-au înfruntat și pe net, în vazul tuturor internauților. Batalie de dinainte pierduta pentru fostul premier, din vreme ce marinarul și-a recrutat votanții exact din categoria „marinarilor” obișnuiți cu navigarea pe apele colorate ale World Wide Web-ului.

Primele bancuri care au circulat pe Internet s-au nascut probabil prin cine știe ce redacție de ziar: ești fotoreporter al TVR1, în misiune la Cornu, și urmarești pe viu o mega-inundație în care e prins Jeep-ul lui Adrian Nastase (cu el cu tot înauntru). E momentul decisiv al carierei tale: faci poza sau alergi sa îi salvezi viața? Suspans… tensiune… ce mai, o clipa care îți va marca viața! Și iata și marea întrebare: poza o faci color sau alb-negru?

Staff-ul de campanie al lui Basescu a pescuit din zbor bancurile și trucajele transmise printre internauți în ultimele saptamâni. Pe site-ul lui Basescu ele pot fi vazute chiar și acum. În general, sunt parodii trucate la afișe publicitare sau de filme, de un umor nebun: „clanul șpagarilor saluta fraudarea alegerilor”, „viva la evolucion” (cu Basescu pe post de Che Guevara), „stapânul inelelor” (Nastase), „Trayan” (parodie dupa afișul filmului „Troia”) etc. etc.

Replica PSD/PUR a fost foarte slaba pe acest eșantion. Lucru de înțeles: publicul-ținta PSD a fost mai ales electoratul rural. În afara de o parodie dupa afișul „Titanic”-ului, cu Basescu și Mona Musca, restul sunt variații la acuzația homosexualitații: „sa traiți invers” etc. Și se spune ca PSD ar fi lucrat cu trei agenții de publicitate!

Unele dintre imaginile care au tot circulat pe Internet nu pot fi reproduse – sînt mult prea îndraznețe… Tot între cele doua tururi a aparut și celebrul banc care a pus pe jar Ministerul Afacerilor Externe și BEC: „pentru evitarea aglomerației, alegatorii lui Traian Basescu sunt rugați sa se prezinte la urne duminica, iar cei ai lui Adrian Nastase luni”. Evident, MAE și BEC au reacționat comic. De altminteri, exact la fel au stat lucrurile ca și în cazul SMS-ului cu buclucașa rima dintre „Bombo” și emigrarea în „Congo”, pe care tot BEC a vrut sa îl interzica. Bravo. Asta a fost cea mai buna gluma dintre toate cele pomenite mai sus.

Tags: