Razboi sindical la Camera Deputatilor

Apropo.ro / 17.09.2007, 17:23
Razboi sindical la Camera Deputatilor
Secretarul general al Camerei Deputatilor a invitat, luni, reprezentantii sindicatelor din institutie pentru a afla motivele pentru care unul dintre sindicate, cel al salariatilor Camerei, a anuntat ca ar putea declansa o greva generala, însa reprezentatii acestuia au plecat de la

Secretarul general al Camerei Deputatilor a invitat, luni, reprezentantii sindicatelor din institutie pentru a afla motivele pentru care unul dintre sindicate, cel al salariatilor Camerei, a anuntat ca ar putea declansa o greva generala, însa reprezentatii acestuia au plecat de la discutii.

Reprezentantii Sindicatului Salariatilor Camerei Deputatilor s-au retras de la negocierile initiate de secr etarul general al institutiei. Liderii acestui sindicat anuntasera, la sfârsitul saptamânii trecute, ca vor declansa o greva generala începând cu 1 octombrie daca nu le vor fi satisfacute unele revendicari, printre care semnarea Constractului Colectiv de Munca.

„În Camera Deputatilor nu exista Contract Colectiv de Munca. Reprezentam peste 600 deoameni care, daca nu se ajunge la negocieri, sunt dispusi sa intre în greva generala. În conditiile în care noi încercam sa purtam un dialog, conducerea Camerei Deputatilor încurajeaza înfiintarea unui sindicat paralel, pe care îl sprijina din toate punctele de vedere. Este un sindicat galben, vândut administratiei, format din 25 membri, care a primit sediu si toate facilitatile posibile”, a acuzat vicepresedintelui Sindicatului Salariatilor Camerei Deputatilor, Adrian Suciu.

El a explicat ca motivul pentru care a iesit de la discutii este ca nu a vrut sa expuna strategia sindicala a organizatiei sale.

„Este absolut stupid ca noi sa ne prezentam strategia de fata cu un sindicat galben”, a mai spus Suciu, tinând sa mai precizeze ca angajatii Camerei Deputatilor nu beneficiaza de conditiile minimale de protectia muncii.