Razboiul din Irak: Bush a fost manipulat de Rumsfeld

Apropo.ro / 21.05.2009, 14:53
Razboiul din Irak: Bush a fost manipulat de Rumsfeld
Jurnalistul Robert Draper dezvaluie ca George W. Bush a fost manipulat de catre Donald Rumsfeld

Rapoartele secrete legate de evolutia razboiului antiterorist pe care le primea fostul presedinte american, George W. Bush, intre 2001 si 2006, erau adesea insotite de citate cu "pasaje razboinice” din Biblie. In acest fel incerca secretarul Apararii din acea perioada, Donald Rumsfeld, sa-i fie pe plac presedintelui si sa-l determine sa-i accepte punctele de vedere.

Dezvaluirea, lansata in revista GQ, ii apartine jurnalistului Robert Draper. El este autorul cartii „Dead Certain”,  in care dezvaluie cum insusi Bush – pe care adversarii il acuza ca a mintit lumea in legatura cu armele de distrugere in masa ale lui Saddam Husseina fost la randul sau manipulat constant de catre Rumsfeld.

Rapoartele de la serviciile secrete erau clasificate la cel mai strict nivel, aceasta insemnand si ca putina lume in afara lui Rumsfeld avea acces la ele. Asadar, el putea sa-l convinga cu usurinta pe Bush ca lucrurile merg intr-o anumita directie, intr-un mod similar cu cel in care generalii lui Hitler modificau rapoartele de front pentru a evita crizele de furie ale Fuhrer-ului, care nu suporta vestile proaste in anumite momente.

Citeste mai mult despre noua dezvaluire privind razboiul din Irak, pe gandul.info.