Războiul greilor: Yahoo dă în judecată Facebook

De: Marian Andrei / 13.03.2012, 09:36
Războiul greilor: Yahoo dă în judecată Facebook
Portalul Yahoo a depus ieri o plângere împotriva site-ului de socializare Facebook, pe care-l acuză de uzurparea unora dintre patentele sale, în special cu privire la publicitate, protecția vieții private sau mesagerie.

Conform plângerii depuse la un tribunal federal din California, Yahoo identifică zece patente pe care Facebook le-ar utiliza fără autorizație.

În timp ce Yahoo! spune că este nevoit să ceară „să se facă dreptate în fața unui tribunal”, un reprezentant al Facebook s-a aratat „dezamăgit” de faptul că Yahoo! s-a adresat justiției și de faptul că „a aflat despre decizia Yahoo în același timp cu presa„.

Chiar dacă în Statele Unite conflictele în domeniul proprietății intelectuale sunt foarte numeroase, acest contencios survine într-un moment nepotrivit pentru Facebook, care își pregătește intrarea la Bursă.

Yahoo posedă peste 1.000 de brevete și nu scapă nicio ocazie să le sublinieze valoarea, în timp ce noua sa conducere este angajată într-un vast proces destinat maximizării valorii companiei.