Razboiul stelelor

Apropo.ro / 07.01.2005, 13:19
Razboiul stelelor
Acum, când apele s-au mai liniștit și analiștii politici și-au epuizat arsenalul retoric încercând sa explice rezultatul acerbei batalii duse pentru funcția de președinte al României, BANAȚEANUL prezinta, în exclusivitate, o noua abordare a luptei

Acum, când apele s-au mai liniștit și analiștii politici și-au epuizat arsenalul retoric încercând sa explice rezultatul acerbei batalii duse pentru funcția de președinte al României, BANAȚEANUL prezinta, în exclusivitate, o noua abordare a luptei din campanie, ce scoate la iveala și alți factori care au influențat rezultatul, în afara echipelor de campanie.

Astrologul Dana Panduru, de la cabinetul Blue Iris, din Timișoara, dezvaluie cum au influențat astrele batalia prezidențiala și ce anume a facut ca balanța sa se încline în favoarea câștigatorului. Pe baza unui studiu complex, astrologul timișorean prezice influența pe care o vor avea planetele asupra președintelul ales în perioada urmatoare.

Rasturnare de situație

„Atmosfera în care debuta campania electorala era destul de apasatoare din punct de vedere astrologic. Configurația astrelor de atunci nu favoriza un astfel de eveniment” – a observat astrologul Dana Panduru dupa ce a analizat poziția planetelor la începutul campaniei electorale.

Însa, la doar câteva saptamâni de la debutul campaniei, cei doi candidați ramași în cursa prezidențiala, Traian Basescu și Adrian Nastase, s-au bucurat de o rasturnare spectaculoasa de situație: „Analizând astrogramele celor doi candidați, nu mica ne-a fost uimirea sa constatam ca amândoi aveau șanse reale de a câștiga, dar din perspective diferite” – a declarat astrologul Dana Panduru.

Probleme cu Saturn

„Pentru Adrian Nastase, perioada era propice schimbarilor. Șansa sa de a reuși sa acceada la conducere depindea de modul în care aborda electoratul” – spune Dana Panduru.

Conform astrologului timișorean, capacitatea fostului premier de a concepe noi programe și strategii a fost obstrucționata datorita inerției impuse de planeta Saturn, care intra în aspect de cuadratura cu acendentul sau natal, facându-l prea puțin dispus schimbarilor.

Pe de alta parte, conjuncția Luna – Saturn, prezenta în harta tuturor persoanelor ancorate în structuri bine stabilite, nu era deloc favorizata de cuadratura pe care o facea Steliumul în Sagetator.

Opoziție astrala

În ultima parte a campaniei electorale, Nastase, care avea în harta sa natala o conjuncție strânsa între Soare și Uranus, ceea ce-i conferea un aspect creativ și exploziv, a fost defavorizat de opoziția în care s-au aflat Pluton, Luna și Mercur chiar în momentul alegerilor. Acest lucru a generat confuzii și conflicte nu numai la nivel mental, care au afectat imaginea nativului, având un puternic impact la nivelul perceperii acestuia de catre electorat.

„Pe tot parcursul campaniei electorale, Nastase a afișat un optimism exagerat. Modul ostentativ de prezentare a platformei electorale n-avea decât sa prejudicieze imaginea acestui candidat, Mercur în tranzit facând un aspect de cuadratura cu Jupiter natal.

Configurație puternica

De cealalta parte, Traian Basescu a beneficiat, la momentul alegerilor, de o configurație foarte puternica.

„În astrograma lui din momentul alegerilor s-a produs un aspect astrologic identic cu cel conținut de harta sa astrala, și anume, o conjuncție dinamica Marte – Venus, care l-a motivat puternic pe nativ, conferindu-i energia necesara reușitei. Înainte de momentul alegerilor, Uranus, planeta schimbarilor, tranzita Nodul sau Nord, ceea ce a favorizat inițiativele originale și surprizele electorale care se constituiau în multiple șanse, pe care doar impulsivitatea nativului le-ar fi putut spulbera, – susține Dana Panduru.

Schimbari profunde

„Jupiter în tranzit conjunct cu Saturn natal i-au conferit lui Traian Basescu putere de obiectivizare și detașare, ajutându-l la structurarea ideilor și la perceperea sa ca o persoana abila, cu resurse pentru transformare și eficiența” – explica astrologul timișorean, care susține ca momentul alegerilor, din punct de vedere astrologic, era unul predestinat schimbarilor.

„Era o configurație extrem de benefica. Suprapusa peste harta astrologica a României, ea promitea noi orizonturi, schimbari profunde, purtatoare de evoluție” – spune Dana Panduru despre ziua în care s-au desfașurat alegerile.

Șansa

Prognoza astrologica pentru urmatorii cinci ani îi este favorabila lui Basescu.

„Uranus-ul natal al acestuia, planeta ce simbolizeaza transformarea și evoluția, se suprapune exact peste ascendentul României, iar Jupiter, responsabil cu expansiunea, se suprapune la fel de exact peste Marte, ceea ce denota ca, sub conducerea acestuia, modul în care România va fi perceputa în lume va suferi modificari profunde. Posibilitațile de dezvoltare împreuna cu elementul șansa nu se vor lasa așteptate” – analizeaza astrologul timișorean.

Proiecte și iluzii

Dana Panduru susține ca, contrar așteptarilor multora, datorita spiritului intransigent al nativului scorpion – Traian Basescu -, România va câștiga în prestanța.

„Afirmația acestuia potrivit careia își asuma rolul de conducator al României ca sa-și serveasca țara este foarte bine aspectata de conjuncția dintre Luna din Astrograma României și Nodul Nord al acestuia, fapt ce denota ca acesta își poate reprezenta țara cu multa sensibilitate și entuziasm, fiind, totodata, un bun diplomat și negociator, datorita prezenței Lunii în casa a VII-a, a contractelor și asocierilor. Acesta (Basescu – n.r.) își va face o mulțime de planuri și va iniția o serie de proiecte, însa nu toate vor avea finalitate, datorita cuadraturii cu Neptun și Saturn, unde inerția și iluzia vor avea un rol important în dejucarea planurilor”, a precizat astrologul timișorean.

Traian Basescu

Noul președinte ales al României pentru urmatorii cinci ani este un nativ Scorpion, nascut la data de 4 noiembrie 1951, la Basarabi, în județul Constanța.

Adrian Nastase

Fostul premier, Adrian Nastase, s-a nascut în zodia Gemenilor, la data de 22 iunie 1950, în București.

Materialul a fost scris în colaborare cu Dana Panduru, astrolog la cabinetul Blue Iris (cabinet de astrologie, psihologie, feng-shui) din Timișoara

Horațiu Ardelean
Banateanul