„Războiul stelelor: Trezirea forţei”, filmul care va bate toate recordurile de box-office

De: Nicoleta Nicolae / 15.12.2015, 09:16
Au mai rămas doar câteva zile până la lansarea celui de-al şaptelea film din seria „Războiul Stelelor”.


 Anul acesta a fost excelent pentru producătorii de filme. Două lungmetraje, „Jurassic World” şi „Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron”, au trecut de pragul încasărilor de 1,5 miliarde de dolari, însă, potrivit experţilor, cel de-al şaptelea film „Războiul Stelelor” are mari şanse să le întreacă pe ambele. Filmul, care va avea premiera, în majoritatea ţărilor, pe 18 decembrie, are mari şanse să devină cea mai de succes peliculă de până acum, surclasând „Avatar”, realizat de David Cameron, care a atins pragul de 2,7 miliarde de dolari.

Mai exact, analiştii cred că încasările pentru „Războiul Stelelor: Trezirea forţei” pot ajunge până la 3,5 miliarde de dolari. Filmul se poate lăuda deja cu cea mai mare precomandă de bilete, doar în SUA ajungând la 50 de milioane de dolari. Mai mult, cererea este atât de mare încât, în SUA, în prima săptămână de la lansare, cinematografele au programat proiecţii chiar şi în timpul nopţii.
Fiecare dintre cele şase filme lansate până în prezent s-a dovedit a fi un real succes din punct de vedere financiar. Trilogia iniţială, dar şi „Episodul I” au devenit filmele cu cele mai mari încasări în anii de lansare. Astfel, până la ora actuală, franciza a generat încasări de peste 4,4 miliarde de dolari, fiind una dintre cele mai de succes din industria cinematografică.