Razvan Lucescu, aproape convins sa ramâna la Rapid

Apropo.ro / 19.06.2006, 10:09
Razvan Lucescu, aproape convins sa ramâna la Rapid
Antrenorul Razvan Lucescu este aproape convins sa ramâna la Rapid, el având în cursul zilei de joi mai multe discuții cu patronul George Copos care l-a asigurat ca din sezonul viitor va avea sprijinul conducerii în absolut toate privințele. Surse din interiorul

Antrenorul Razvan Lucescu este aproape convins sa ramâna la Rapid, el având în cursul zilei de joi mai multe discuții cu patronul George Copos care l-a asigurat ca din sezonul viitor va avea sprijinul conducerii în absolut toate privințele.

Surse din interiorul clubului giuleștean susțin ca tehnicianul urmeaza sa anunțe în scurt timp ca nu va da curs ofertei de a prelua conducerea echipei Poli Timișoara și ca va continua la formația cu care a atins în sezonul trecut sferturile de finala ale Cupei UEFA.

Miercuri seara, Marius Maldarașanu, Danuț Coman, Vali Negru și înca doi jucatori de baza ai echipei, au avut o întâlnire cu antrenorul Razvan Lucescu pentru a-l convinge sa continue la echipa giuleșteana, deși tehnicianul confirmase la prânz, la sosirea pe Aeroportul Henri Coanda, ca va pleca la Poli Timișoara.

Eforturile jucatorilor au fost continuate, joi, de patronul George Copos, care s-a întâlnit cu tehnicianul, insistând ca acesta sa ramâna. Copos a fost, joi la prânz, și la sediul companiei Balkan Petroleum unde l-a rugat pe președintele clubului Poli Timișoara, Marian Iancu, sa îl înțeleaga pe tehnician care nu își va putea respecta cuvântul dat. Razvan Lucescu își daduse acordul de a prelua echipa timișoreana înca de sâmbata seara, iar marți Iancu a anunțat oficial ca acesta este noul antrenor, chiar daca înțelegerea nu fusese semnata.

Conform acelorași surse, conducerea FC Rapid i-a promis lui Razvan Lucescu un salariu puțin mai mare de 250.000 de euro anual cât îi oferise Marian Iancu la Timișoara. De asemenea, lui Razvan i s-a promis ca nici un jucator din lotul pe care l-a avut în sezonul trecut la dispoziție nu va pleca, exceptându-i pe Daniel Niculae și Daniel Pancu, transferați la AJ Auxerre, respectiv Bursaspor.

Deși ruptura dintre Copos și Dinu Gheorghe parea la un moment dat iremediabila, cei doi s-au întâlnit, joi, la Hotel Crowne Plaza unde au discutat despre viitoarea colaborare.

Reconfirmarea lui Dinu Gheorghe în funcția de președinte și dupa 1 iulie când clubul se va transforma din societate non-profit în societate pe acțiuni a fost una dintre condițiile puse de Lucescu pentru a ramâne la Rapid.

Președintele clubului Poli Timișoara, Marian Iancu, a declarat, joi, agenției MEDIAFAX, ca în cazul în care antrenorul Razvan Lucescu nu își respecta cuvântul dat și va continua la Rapid atunci „nu mai traim în România, ci în Ouagadougou”.

Iancu a confirmat ca s-a întâlnit cu patronul FC Rapid, George Copos, dar a precizat ca nu poate fi convins de nimeni sa renunțe la Razvan Lucescu. 

„Nu are ce sa ma convinga nimeni. Discuțiile cu domnul Copos nu pot fi facute publice. Daca se va schimba ceva se va preciza pe site-ul clubului Poli Timișoara sau va anunța Razvan. Dar daca se întâmpla așa, atunci înseamna ca nu mai traim în România, ci în Ouagadougou”, a spus Iancu.

Președintele gruparii banațene susține ca se bazeaza pe cuvântul tehnicianului Razvan Lucescu. „Nu îmi retrag declarațiile pe care le-am dat, din punctul meu de vedere Razvan Lucescu este antrenorul Politehnicii Timișoara, iar luni urmeaza sa fie prezentat oficial. Nu am nici un fel de emoție. Ma bazez pe cuvântul lui, face parte dintr-o familie respectabila în fotbalul românesc cu coloana vertebrala”, a spus oficialul clubului Poli Timișoara.

Iancu a recunoscut ca Razvan Lucescu nu a semnat contractul cu Poli Timișoara, dar susține ca nu își face griji din acest punct de vedere. „Contractul este o formalitate. Într-adevar, el nu a fost semnat înca, dar nu ne facem probleme din aceasta cauza. Urmeaza sa fie semnat luni, când va avea loc prezentarea oficiala. Va repet, din toate punctele de vedere noi îl consideram pe Razvan un om de cuvânt cu un caracter deosebit, un om bine crescut”, a precizat Marian Iancu.

Antrenorul Razvan Lucescu este foarte aproape de a fi convins sa ramâna la Rapid, el având în cursul zilei de joi mai multe discuții cu patronul George Copos, care l-a asigurat ca din sezonul viitor va avea sprijinul conducerii în absolut toate privințele.

Surse din interiorul clubului giuleștean susțin ca tehnicianul urmeaza sa anunțe în scurt timp ca nu va da curs ofertei de a prelua conducerea echipei Poli Timișoara și ca va continua la formația cu care a atins în sezonul trecut sferturile de finala ale Cupei UEFA.

Miercuri seara, Marius Maldarașanu, Danuț Coman, Vali Negru și înca doi jucatori de baza ai echipei, au avut o întâlnire cu antrenorul Razvan Lucescu pentru a-l convinge sa continue la echipa giuleșteana, deși tehnicianul confirmase la prânz, la sosirea pe Aeroportul Henri Coanda, ca va pleca la Poli Timișoara.

Eforturile jucatorilor au fost continuate, joi, de patronul George Copos, care s-a întâlnit cu tehnicianul, insistând ca acesta sa ramâna. Copos a fost, joi la prânz, și la sediul companiei Balkan Petroleum unde l-a rugat pe președintele clubului Poli Timișoara, Marian Iancu, sa îl înțeleaga pe tehnician care nu își va putea respecta cuvântul dat. Razvan Lucescu își daduse acordul de a prelua echipa timișoreana înca de sâmbata seara, iar marți Iancu a anunțat oficial ca acesta este noul antrenor, chiar daca înțelegerea nu fusese semnata. 

Conform acelorași surse, conducerea FC Rapid i-a promis lui Razvan Lucescu un salariu puțin mai mare de 250.000 de euro anual cât îi oferise Marian Iancu la Timișoara. De asemenea, lui Razvan i s-a promis ca nici un jucator din lotul pe care l-a avut în sezonul trecut la dispoziție nu va pleca, exceptându-i pe Daniel Niculae și Daniel Pancu, transferați la AJ Auxerre, respectiv Bursaspor.

Deși ruptura dintre Copos și Dinu Gheorghe parea la un moment dat iremediabila, cei doi s-au întâlnit, joi, la Hotel Crowne Plaza unde au discutat despre viitoarea colaborare.

Reconfirmarea lui Dinu Gheorghe în funcția de președinte și dupa 1 iulie când clubul se va transforma din societate non-profit în societate pe acțiuni a fost una dintre condițiile puse de Lucescu pentru a ramâne la Rapid.

(Marius Țone; [email protected])
Mediafax