Razvan Lucescu: Jignirile fac rau fotbalului românesc

Apropo.ro / 27.08.2004, 11:01
Razvan Lucescu: Jignirile fac rau fotbalului românesc
Antrenorul echipei Rapid, Razvan Lucescu, a declarat, joi, ca jignirile între oamenii implicați în fotbalul românesc fac doar rau acestui sport. "Cred ca s-a ajuns mult prea departe cu acest jigniri. Nu este normal sa se ajunga la astfel de jigniri personale, care nu fac decît rau

Antrenorul echipei Rapid, Razvan Lucescu, a declarat, joi, ca jignirile între oamenii implicați în fotbalul românesc fac doar rau acestui sport.

„Cred ca s-a ajuns mult prea departe cu acest jigniri. Nu este normal sa se ajunga la astfel de jigniri personale, care nu fac decît rau fotbalului românesc, care chiar și așa se afla într-un moment de deruta. Sîntem aici o echipa și, daca unul dintre noi este atacat, întregul grup este atacat”, a spus Lucescu referitor la la faptul ca președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Craciunescu, l-a facut „securist” pe președintele clubului Rapid, Dinu Gheorghe.

Razvan Lucescu și-a cerut scuze în numele clubului Rapid pentru faptul ca patronul George Copos i-a numit pe jucatorii echipei CFR Cluj „desculți”.

Tehnicianul rapidist considera ca antrenamentul portarilor cu mingi de rugby este un lucru benefic deoarece îi ajuta sa își dezvolte mai bine reflexele. „Acesta este meritul lui Marin Ionița, care este un foarte bun antrenor de portari și încearca sa diversifice antrenamentul”, a spus Lucescu.

Razvan Lucescu a afirmat ca jucatorii sai sînt obligați sa dea maximum în meciul pe care îl vor disputa în compania formației FCM Bacau, în etapa a cincea a Diviziei A. „Meciul cu FCM Bacau este important pentru noi. Avem în fața un adversar care a acumulat șapte puncte și poate fi incomod”, a spus antrenorul.

Lucescu a precizat ca este prea devreme pentru a considera formația Rapid ca fiind cea mai buna echipa din campionat. „În urma cu o luna foarte mulți nu ne dadeau nici o șansa sau ne vedeau pe la mijlocul clasamentului. Unii spuneau ca nu vom face nici trei puncte dupa patru etape. Este devreme pentru a spune care este cea mai buna echipa sau care va fi campioana anul viitor”, a declarat tehnicianul.

Antrenorul rapidist considera normale afirmațiile patronului stelist Gigi Becali, conform carora echipa sa nu are rival în campionat. „Este normal ca fiecare sa își considere copilul drept cel mai bun, cel mai frumos și cel mai inteligent. Așa aș spune și eu despre cei de aici”, a menționat Lucescu.

Razvan Lucescu a menționat ca antrenarea jucatorilor straini din lotul Rapidului prin intermediul translatorilor nu este simpla, dar nici nu constituie o problema foarte mare. „Daca translatorul este bun, comunicarea decurge bine, doar ca se pierde puțin timp. În general, sînt mulțumit de translatori, pentru ca nu au existat probleme și, din cîte mi-au aratat pe teren, baieții au înțeles ce se dorește de la ei”, a declarat Lucescu.

Mijlocașul brazilian Junior a declarat ca este obișnuit sa lucreze cu translator, deoarece facea acest lucru și cînd evolua la echipa turca Bursaspor. Junior a menționat ca antrenorul sau din acea perioada, Gheorghe Hagi, nu îi vorbea în limba româna, ci în spaniola.

Fotbalistul brazilian a precizat ca singura echipa din Divizia A pe care o cunoștea înainte de venirea în România este Rapid, în compania careia a jucat o partida.

Jucatorul armean Artavazd Karamyan a declarat ca i-ar placea sa joace în echipa naționala a României. Selecționerul Anghel Iordanescu a declarat, dupa meciul Rapid – Steaua, scor 2-1, ca, daca Artavazd Karamyan ar fi fost român, ar fi fost convocat în echipa naționala a României.

Dinamo nu s-a facut de rîs în meciul cu Manchester United

„De la început am spus ca Manchester United se va califica și Dinamo nu are nici o șansa. Este prea mare diferența între aceasta putere mondiala și o reprezentanta a fotbalului românesc. Nu cred ca s-au facut de rîs, cu atît mai mult cu cît lumea  fotbalului se aștepta  ca Manchester sa mearga mai departe”, a spus Lucescu.

Tehnicianul este de parere ca greșelile unora dintre jucatorii dinamoviști pot fi puse și pe baza unei stari emotive cauzata de un debut în cupele europene. „Dinamo nu este acum într-o forma foarte buna. Au fost macinați de conflicte și cred ca era normal sa apara și asemenea greșeli individuale. În prima repriza au demonstrat ca au o posesie destul de buna, ca sînt jucatori tehnici. Totul cred ca a fost influențat de starea psihica”, a spus Lucescu.

Razvan Lucescu a menționat ca nu ar fi stresat daca echipa sa ar juca în compania celor de la Manchester United. „Rapid joaca deocamdata doar în campionat, nu în cupele europene, așa ca nu putem spune ce evoluție ar fi avut daca ar fi jucat cu Manchester”, a afirmat Lucescu.

Mijlocașul armean Artavazd Karamyan a declarat ca echipa Dinamo a evoluat foarte prost în partida cu Manchester United. „Manchester a facut spectacol. Nici o echipa nu a jucat atît de prost ca Dinamo. Au crezut ca daca a fost 1-2 aici, și acolo va fi la fel de ușor. Mi-ar fi placut sa joc contra celor de la Manchester”, a spus Karamyan.

Mediafax