Razvan Lucescu, noul selectioner al Romaniei

Apropo.ro / 29.04.2009, 13:50
Razvan Lucescu, noul selectioner al Romaniei
Razvan Lucescu a fost numit selectioner in urma deciziei de astazi a Comitetului Executiv al FRF, scrie Prosport.

Razvan Lucescu a fost numit selectioner in urma deciziei de astazi a Comitetului Executiv al FRF.

In varsta de 40 de ani, Lucescu Jr. l-a inlocuit pe Victor Piturca, demis luna trecuta de la carma nationalei dupa rezultatele dezastruoase din preliminariile CM 2010. Primul ofertat pentru a-i lua locul lui Piturca a fost chiar Mircea Lucescu, tatal lui Razvan, insa acesta a refuzat, preferand sa isi prelungeasca intelegerea cu Sahtior Donetk.

In cariera de jucator, Razvan Lucescu a evoluat la echipe precum Sportul Studentesc, FC National, FC Brasov, FCM Bacau si Rapid. De mentionat ca Lucescu Jr. nu are niciun meci sub tricolor, ca jucator, si este primul antrenor al nationalei aflat in aceasta postura, dupa Mircea Radulescu (1990-1992). 

Cele mai mari performante de pana acum ale lui Lucescu Jr. se leaga de Giulesti, unde tehnicianul a antrenat timp de trei ani, intre 2004-2007. Cu gruparea visinie, Razvan Lucescu a castigat doua Cupe ale Romaniei, iar pe plan international a reusit cea mai mare mare performanta a Rapidului in cupele europene, un sfert de finala in 2006, unde a fost eliminat de Steaua dupa doua meciuri fara infrangere, 1-1 si 0-0.

Din 2007, a revenit la FC Brasov, reusind sa promoveze cu gruparea de sub Tampa in prima divizie, in vara trecuta.

Mai multe detalii despre noul selectioner al Romaniei, Razvan Lucescu, pe Prosport.ro.

Sursa foto: Prosport