Răzvan Popescu – De-a Moş Crăciun

Apropo.ro / 22.12.2008, 00:00
Răzvan Popescu - De-a Moş Crăciun
În vară, a experimentat cum e să fii în pielea unei femei – şi nu oricare, ci Popeasca, dar cei mai mulţi îl ştiu de la matinalul Radio 21, “Fabrica dementă”. De ceva timp, face pe gazda la Kanal D şi îi iese de minune, mai ales atunci cînd la mijloc este un personaj pe nume... Moş Crăciun.

-De cînd te-ai apucat de dietă, “madam” Popescu?
După ce am terminat cu “Popeasca”, am zis că ar trebui să învăţ şi eu ceva din experiment şi m-am apucat de sport. A fost greu la început, dar uite că s-au împlinit 9 luni în care merg la sală de cel puţin 3 ori pe săptămînă.

– În emisiunea "Fii Moş Crăciun" eşti doar prezentator sau te îmbraci în Moş Crăciun?
Sînt prezentatorul. Am Crăciuniţe, iar eu sînt doar mesagerul Moşului. Mai slab cu 33 de kilograme, dar un ajutor de Moş Crăciun tot rotunjor.

– Te-ai ferit de anumite alimente sau combinaţii?

M-am abţinut, dar am mai făcut şi abateri. Mi-am permis datorită sportului. Nimeni nu cred că se poate abţine de la bunătăţi doi ani de zile. Nu ai cum, pentru că mergi la petreceri, mai vine o sărbătoare şi mai cedezi. Important e să faci sport şi să consumi multe calorii.

– De Sărbatori iei pauză de dietă sau de sport?
Nu. Voi mînca din bunătăţi – fără să exagerez, dar sala rămîne bătută în cuie. Fiindcă mă trezesc foarte devreme pentru matinalul de la Radio 21, iau micul dejun imediat după ora 10, pentru că masa de dimineaţă e vitală. Dacă sari peste ea, poţi ceda seara ispitei şi e grav. Oricum, îi mulţumesc mamei colegului meu, Orlando, că face nişte sandvişuri delicioase şi dietetice cu pîine neagră.

– De cîte ori ai fost în rolul lui Moş Crăciun?
Sînt un Moş Crăciun obişnuit al petrecerilor colegilor de la radio şi anul acesta voi fi şi la petrecerea colegilor din televiziune. Mai mult, pentru că anul trecut am fost în Ţara lui Moş Crăciun, mai dau o tură şi anul acesta, de data asta împreună cu gaşca de la “Fabrica dementă”, plus un ascultător şi doi prieteni de-ai lui. Sper să fiu un ghid bun şi sînt curios dacă Moşul mă mai ţine minte de anul trecut. Acum, că am slăbit, aş putea să mă plimb şi cu sania trasă de reni – cred că n-o să-i mai cocoşez!

– Anul trecut, ai "ratat" aurora boreală. E încă un motiv pentru care te reîntorci în Laponia?
Da. Sper să simt pe pielea mea frigul de la Polul nord, pentru că anul trecut a fost cald ca vara, -1 grad. Încălzirea globală, bat-o vina!

– Vezi să n-ai nevoie de colac, că se cam dezgheaţă calota glaciară…
De asta îi iau cu mine pe Escu şi Orlando, ca să mă ţină la suprafaţă în caz de accident – eu nu ştiu să înot!

– Anul trecut, spuneai că vrei să vezi aurora boreală împreună cu iubita. A apărut între timp în viaţa ta?
Anul ăsta, am fost la un pas de căsătorie, după o excursie la Paris. M-am îndrăgostit de o fostă colegă de la radio, ne-am simţit foarte bine împreună şi am cerut-o în căsătorie în direct la radio. A spus “Da”, aşa că m-am şi văzut la altar. Numai că, între timp, ne-am dat seama că între Paris şi Bucureşti e o mare diferenţă.

– Încălzire globală sau nu, cert e că ai reuşit să încălzeşti şi inimile unor vedete. Care dintre ele au acceptat să ajute familiile nevoiaşe aduse de voi în platou?
Mi-au dat o mînă de ajutor colegii de la Kanal D: Mugur Mihăescu, Gabriela Cristea, Cătălina Mustaţă, Silvia Ioniţă şi m-au colindat Laurenţiu Duţă, Bere Gratis, Direcţia 5, Maria Cîrneci, Cornelia şi Lupu Rednic. Nu strîngem bani, încercăm să le aducem copiilor cadourile pe care i le-au cerut Moşului în scrisori.

Copiii nu sînt deloc pretenţioşi. Îşi doresc calculatoare, jucării… Un puşti îşi dorea rechizite şi ghiozdan ca să poată merge la şcoală. Doi fraţi, crescuţi într-o cămăruţă nedrept de mică, au primit un calculator… În plus, încercăm să aflăm cum arăta Crăciunul pentru vedete în copilărie. Cosmin Cernat ne-a povestit că era speriat de Moş Crăciun.

– Cum arăta Crăciunul tău cînd erai copil?

În Ajun adormeam foarte greu. Eram nerăbdător să văd ce mi-a adus Moşul! Mă trezeam pe la 4 dimineaţa şi căutam sub brad cadourile, mîncam dulciurile şi mă jucam cu maşinuţele primite. Şi acum aştept cu aceeaşi nerăbdare dimineaţa de Crăciun, pentru a vedea ce s-a gîndit Moşul să-mi aducă.

– Anul acesta ce i-ai cerut să-ţi aducă?
Anul acesta, a fost Crăciun pentru mine în fiecare lună. A fost un an foarte bun pentru mine şi nici nu îndrăznesc să mai cer ceva. Îmi doresc de la el un 2009 măcar la fel de bun ca 2008.

Răzvan a reuşit să-l convingă şi pe colegul lui, Escu, să i se alăture la sala de sport. ”Mi se pare incredibilă voinţa lui Popescu care, indiferent de vreme, indiferent dacă e sărbătoare sau nu, merge constant la sală. Am decis să îl urmez, nu neapărat pentru că vreau să slăbesc, ci pentru că vreau să-mi îmbunătăţesc condiţia fizică”, l-a lăudat Escu. În poză, Răzvan de anul trecut, cu 33 de kilograme în plus!

Fii Moş Crăciun! – duminică, 13.00, Kanal D