Răzvan şi Dani, în căutarea unei vecine perfecte

De: Cătălina Matei, Mioara Tronaru / 02.04.2013, 09:00
Răzvan şi Dani, în căutarea unei vecine perfecte
Se cunosc cam...de un sfert de secol, de la grădiniţă, mai precis. Au fost colegi de şcoală, apoi de serviciu şi de apartament. Între timp, s-au şi mutat unul lângă celălalt, într-un duplex. Nu se ceartă pe locurile de parcare, dar au o problemă cu pubela de gunoi. Iar, mai nou, cei doi matinali de la Antena 1 au rămas şi fără vecină... de platou! Ce urmează? Aflăm imediat!

– Aţi rămas şi fără Roxana… Cât de tare vă afectează plecarea ei?
Dani: E ca atunci când pleacă un copil la facultate: chiar dacă familia înţelege că e spre binele lui şi are legătură cu evoluţia lui profesională, tot simte un gust amar. Dar, până la urmă, toată lumea se obişnuieşte şi lucrurile reintră în normal. Nu înseamnă că nu ne mai vedem, că nu mai vine la petrecerile noastre sau la evenimentele unde e cerută.
Răzvan: Aşa cum spunea şi Dani, s-a încheiat încă o etapă din viaţa noastră, dar asta nu înseamnă că ne purtăm pică.

– Cu celălate vecine mai ţineti legătura? Vă întâlniţi la un suc, la o bere, la un botez?
Dani: Nu am avut ocazia până acum, dar cu siguranţă dacă ne-am intersecta la un eveniment, am avea multe să ne povestim. Am rămas în relaţii bune cu toate.
Răzvan: Când ne permite politica trustului! Glumesc, desigur. Atunci când lucrurile se întâmplă firesc, aşa cum s-au întâmplat în cazul Roxanei, normal că rămânem prieteni. E ca o relaţie între foşti colegi.

Razvan si Dani

– Dacă ne luăm după statistică, aveţi o preferinţă pentru brunete în ce priveşte postul de asistentă. De ce? Dau mai bine pe sticlă?
Dani: Nu ţinem cont nici de statistică, nici de culoarea părului. E o pură coincidenţă că mai multe au fost altfel decât blonde.
Răzvan: Poate vom avea parte de o blondă de data asta, cine ştie!

– Apropo de post, cum ar trebui să fie vecina perfectă pentru voi? Şi mă refer la vecina de platou…
Dani: Să aibă câte puţin din calităţile celorlalte cinci vecine care ne-au fost alături până acum la matinal.
Răzvan: Şi să fie capabilă să ne ajute să umplem 15 minute într-o emisiune. Şi să fie punctuală, desigur, pentru că noi suntem nişte oameni punctuali.

– Mai nou, şi voi aţi devenit vecini de… vilă. Cât de des încingeţi grătarele împreună?
Dani: Ne vedem destul de des, ca orice vecini, cât despre primul grătar, nu s-a făcut încă, din motive de vreme…
Răzvan: Nu e vilă, e un duplex. Vilă pare doar în poze! Cât despre grătare, eu nu sunt cel mai mare grătaragiu din lume. La cum ne ştim, cel ami probabil ne vom lua un singur grătar, pe care îl vom împărţi.

– Şi cine primeşte cei mai mulţi musafiri?
Dani: Eu nu primesc musafiri niciodată. Un singur musafir dacă i-ar trece pragul lui Răzvan, deja mi-ar bate recordul.
Răzvan : La mine e mereu casa plină şi asta pentru că sunt mulţi copii care orbitează în jurul sufrageriei mele.

– Va certaţi pe locurile de parcare?
Dani: Nu e cazul, fiecare are locurile lui bine delimitate.
Răzvan: Măcar pe asta am rezolvat-o! Nu ne certăm pe locurile de parcare, ci pe cine are mai mult loc în pubela de gunoi!

– Răzvan, ai primit ceva plângeri de la Dani că puştii tai sunt prea gălăgioşi?
A zis că latră bichonul cam des!

– Apropo de pitici, am remarcat că Ianca, fetiţa ta, pictează foarte frumos. De la cine a moştenit talentul?
Am casa plină de vase, tempera şi vopsele acrilice. Aşa am avut ocazia să constat că aceste vopsele ies foarte greu din ţesături.Ianca învaţă cu mama ei, sunt colege de atelier şi uneori împart şi şevaletul.

– Şi Tudor? Spre ce domeniu înclină?
Dacă la trei ani ştia să facă diferenţa între o şurubelniţă normală şi una stea, mă gandesc că va fi mult mai îndemânatic decât taică-su’. în general, îi plac mult activităţile care implică multe unelte.

Razvan, Roxana, Dani

– Dani, presupun că tu eşti „unchiul” perfect. Dacă Răzvan îţi cere mereu bani cu împrumut, „nepoţi” ce vor să le dai?
E simplu, nu ştim de unde, puştiul are o pasiune extremă pentru motociclete! Teoretic, la Răzvan nu avea de unde să vadă aşa ceva. Mă ştie de la TV, ca fiind băiatul cu motorul, iar cea mai mare dorinţă a lui e să îi arăt motocicleta de concurs. Cât despre fetiţă, pe care am meditat-o în câteva rânduri la matematică, cred că îşi doreşte să nu o mai sâcâi cu temele.

– Să dăm un pic timpul înapoi… Când aţi venit în Bucureşti, aţi fost colegi de apartament. Cine era responsabilul cu aprovizionarea?
Dani: Când am venit, de teamă să nu ne pierdem într-un Bucureşti atât de mare, eram mereu împreună. Astfel că făceam cumpărăturile împreună, cât despre mâncare, găteam cu rândul. Ţin minte că eu făceam mereu fasole.

– Dar întreţinerea… cine o plătea?
Dani: Suntem oameni civilizaţi, evident împărţeam costurile.
Răzvan: Am învăţat asta de la nemţii din Banat, locul de unde venim.

– Şi, la final, că tot o să vină vara (în cele din urmă!)… piscina când o faceţi?
Dani: Dacă am fi avut bani de piscină, nu mai făceam matinal.
Răzvan: Din start n-am vrut să facem două lucruri: grătarul şi piscina. Başca faptul că nici nu am avea unde. Casa e mare doar în poze.

Roxana Vancea se antrenează la Antena 3

După ce şi-a câştigat celebritatea din postura de vecină la „‘Neatza cu Răzvan şi Dani”, Roxana a fost avansată! De câteva săptămâni, fosta colegă a matinalilor de la Antena 1 se află în probe la Antena 3, unde va prezenta rubrica meteo. Pe lângă formele generoase, zâmbetul larg şi gropiţa din obraji, Roxana punctează şi cu o recomandare din partea băieţilor de la „‘Neatza”, care au spus despre ea că este o persoană extrem de punctuală şi de serioasă.

Cătălina Matei