RCS&RDS nu respecta tariful de interconectare

De: Dragos Tanase / 20.12.2007, 12:59
RCS&RDS nu respecta tariful de interconectare
ANRCTI ar putea amenda operatorul RCS&RDS cu pana la 5% din cifra de afaceri pentru nerespectarea tarifului de interconectare.

Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) ar putea amenda operatorul RCS&RDS cu pana la 5% din cifra de afaceri pentru nerespectarea tarifului de interconectare reglementat in domeniul telefoniei.

"ANRCTI a transmis RCS&RDS o notificare prin care anunta furnizorul ca a constatat nerespectarea obligatiei privind cuantumul tarifului de interconectare, impusa acestuia de autoritate prin decizia nr.2849/2007. In notificare, ANRCTI acorda furnizorului un termen limita pana la care acesta trebuie sa amendeze toate acordurile de interconectare incheiate inainte de data de 8 august 2007 in ceea ce priveste cuantumul tarifului perceput pentru serviciul de interconectare in vederea terminarii la puncte fixe a apelurilor in reteaua RCS&RDS", se arata intr-un comunicat al autoritatii.

In luna august 2007, ANRCTI a comunicat RCS&RDS decizia nr.2849/2007 prin care compania era obligata sa practice un tarif de maxim 1,15 eurocenti/minut pentru serviciul de interconectare in vederea terminarii la puncte fixe a apelurilor in reteaua RCS&RDS, precum si sa publice pe pagina sa de Internet anumite informatii referitoare la punctele de acces la reteaua sa.

RCS&RDS trebuie sa faca dovada indeplinirii obligatiilor impuse pana la data limita de 25 ianuarie 2008.

Mai multe detalii, pe Mediafax.ro.