Reabilitarea DJ 113 spre Lacul Sf. Ana nu poate fi finalizata in 2005

Apropo.ro / 20.10.2005, 16:57
Reabilitarea DJ 113 spre Lacul Sf. Ana nu poate fi finalizata in 2005
Lucrarile de reabilitare a DJ 113 între Lacul Sf. Ana și Bicsad nu pot fi finalizate în acest an, din cauza lipsei de fonduri, a declarat, într-o conferința de presa, prefectul județului Covasna, Gyorgy Ervin, citat de corespondentul MEDIAFAX. Potrivit

Lucrarile de reabilitare a DJ 113 între Lacul Sf. Ana și Bicsad nu pot fi finalizate în acest an, din cauza lipsei de fonduri, a declarat, într-o conferința de presa, prefectul județului Covasna, Gyorgy Ervin, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit aceleiași surse, Guvernul a alocat pentru reabilitarea acestui tronson de drum, distrus în urma inundațiilor din luna iulie, un milion de lei noi (10 miliarde lei vechi), dar ar fi necesare cel puțin 1,3 milioane de lei noi (13 miliarde lei vechi).

Prefectul Gyorgy Ervin susține ca fondurile pe care le au autoritațile locale la dispoziție pentru aceasta lucrare ajung doar pentru consolidarea pereților de sprijin, nu și pentru repararea tronsonului distrus. Din acest motiv, sunt șanse minime ca anul acesta proiectul de reabilitare sa fie finalizat.

La rândul sau, vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Vajda Lajos, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca lucrarile de reabilitare a Drumului Județean 113 între comuna Bicsad și Lacul Sfânta Ana au fost începute, dar lucrarile de consolidare a pereților de sprijin sunt îngreunate din cauza vremii nefavorabile. Vajda susține ca, potrivit planului, acestea ar trebui finalizate pâna la sfârșitul lunii octombrie, dar, în condițiile actuale, acest lucru nu poate fi realizat.

El a precizat ca, pâna când nu vor fi finalizate lucrarile capitale de reparații pe acest tronson, circulația nu poate fi reluata.

Dupa inundațiile din iulie, circulația pe DJ 113, care face legatura între Bicsad și Lacul Sfânta Ana, a fost întrerupta din cauza ca drumul s-a surpat pe o porțiune de 35 de metri în urma alunecarilor de teren. Din acest motiv, turiștii atrași de lacul Sfânta Ana trebuie sa ocoleasca circa 70 de kilometri, prin municipiul Târgu Secuiesc.

Mediafax