Reactii dupa actiunea Andorra

Apropo.ro / 10.09.2004, 09:48
Reactii dupa actiunea Andorra
Site-ul oficial al UEFA noteaza ca reprezentativa României, care a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 5-1, selecționata Andorrei, continua "startul avîntat" în grupa I de calificare la Cupa Mondiala din Germania. "România continua startul avîntat, avînd procentaj de suta

Site-ul oficial al UEFA noteaza ca reprezentativa României, care a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 5-1, selecționata Andorrei, continua „startul avîntat” în grupa I de calificare la Cupa Mondiala din Germania.

„România continua startul avîntat, avînd procentaj de suta la suta în campania de calificare la CM-2006 dupa victoria confortabila din Andorra. Trei din trei, dupa succesele ferme cu Finlanda, Macedonia și Andorra. România a avut un start de vis dupa ce Florin Cernat a încheiat o acțiune individuala saltînd balonul peste portarul Koldo. La 3-0, jucatorii din Andorra le-au dat fanilor un motiv sa se bucure, Pujol transformînd un penalti. Oricum, Niculae a refacut avantajul de patru goluri iar Pancu a încununat o zi buna transformînd o centrare venita în urma unui corner”, a scris sursa citata, care precizeaza ca pentru „tricolori” urmeaza cel mai greu test de pîna acum, cu Cehia, pe 9 octombrie. 

Agenția Sportinglife scrie ca echipa României „a tras o chelfaneala zdravana” selecționatei Andorrei. „România nu a jucat cu «greii» grupei I, Olanda și Cehia, dar a obținut o victorie confortabila în fața modestei Andorra”, a scris sursa citata.

Site-ul oficial al FIFA precizeaza ca „România a surclasat Andorra, continuînd startul perfect”. „România a reușit o victorie rasunatoare și s-a instalat, dupa un parcurs perfect, în fruntea grupei”, a notat site-ul forului mondial.

Agenția BBC  a subliniat ca mijlocașul Florin Cernat a deschis României drumul spre victorie, iar reușita din penalti a lui Pujol nu reprezinta decît „un gol de consolare”.

„România a zburdat în meciul cu Andorra în drumul spre Cupa Mondiala”, informeaza „Skysports”.

Cotidianul „El Periodico de Andorra” titreaza: „Andorra a cedat ușor cu 5-1 în fața unei echipe a României de neoprit”. „Valoarea și calitatea jucatorilor români a facut diferența. Dupa ce au redus din handicap, gazdele s-au reorganizat și au jucat bine pîna la finalul primei reprize. Partea a doua a fost marcata de jocul comod și sigur al românilor, care au mai înscris de doua ori, iar jucatorii Andorrei au devenit din ce în ce mai nervoși, Lima fiind chiar eliminat”, a notat „El Periodico de Andorra”.

Presa olandeza noteaza ca reprezentativa României nu s-a întrebuințat foarte mult pentru a învinge în deplasare selecționata Andorrei, scor 5-1.

„România continua sa cîștige și strînge noua puncte. Daca Cehia alearga înca dupa primele puncte, românii au deja noua. Dupa victoriile cu Finlanda și Macedonia, România nu a trebuit sa depuna prea mare efort ca sa învinga Andorra. La 3-0 dupa primul sfert de ora, meciul era practic jucat. Andorra ar fi putut profita de pasul înapoi facut de România, dar în partea a doua Pancu și Niculae au stabilit scorul final”, a scris „Voetbal International”.

„România, înca o victorie”, a titrat cotidianul „De Telegraaf”.

Site-ul „Oranje.nl” noteaza ca România domina pîna acum grupa I de calificare la CM 2006. „Echipa lui Iordanescu s-a dovedit a fi prea puternica pentru necunoscuții din Andorra. A fost al treilea triumf pentru România, care conduce în clasament. România a fost net superioara Andorrei”, a scris sursa citata.

Mediafax