Reacțiile polițiștilor față de șoferii care nu acordă prioritate pietonilor

Apropo.ro / 05.09.2012, 12:17
Reacțiile polițiștilor față de șoferii care nu acordă prioritate pietonilor
Până pe 16 septembrie, Brigada Rutieră București va avea toleranța zero față de șoferii care nu acordă prioritate pietonilor.

Începând de marți și până pe data de 16 septembrie, Brigada Rutieră București va verifica aspru dacă șoferii respectă pietonii. Ei vor fi pe teren pentru a vedea dacă soferii acordă prioritate de trecere pietonilor aflați în traversare prin locurile special amenajate și semnalizate. Ei au anunțat că nu vor fi toleranți cu șoferii care au încălcat legea.

Neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public, prin locurile special amenajate și semnalizate, aflați pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului, se sancționează conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002, cu 4-5 puncte amendă (280-350 de lei) și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care comit această abatere, polițiștii rutieri vor acționa în trafic, folosind pentru filmare și aparatura tehnică montată pe echipajele din dotare.

Citește mai multe detalii despre BUCUREȘTI: Toleranță zero a polițiștilor față de șoferii care nu acordă prioritate pietonilor, pe Mediafax.ro